03-12-09

sociale netwerken

Je leest er dagelijks over in de krant.  De sociale netwerken zoals facebook, netlog, twitter,... worden door iedereen gevolgd (blogjes ook bij mijn weten).  Met alle gevolgen van dien.  De een raakt zijn werk kwijt door een stomme opmerking op zijn blad, de ander vindt een zoon terug, het kan alle kanten uit.

Nu vind ik die sites op zich zeker geen probleem.  Je vindt inderdaad vrienden van vroeger terug, je kan eens zien hoeveel ze veranderd zijn (en meestal realiseer je je dan pas dat je ook wel heel erg veel rimpels hebt op sommige plaatsen Lachen), je kan zien dat veel mensen van jouw leeftijd ook gelukkig zijn.

Wat ik niet zo goed begrijp is dat sommige mensen er vanalles op gooien.  Zelf ben ik pas later beginnen internetten en ik zit met een diep geworteld wantrouwen ten opzichte ervan.  Volgens mij kan iedereen alles zien wat je zet op internet.  Dus bij deze een oproep naar iedereen: wees voorzichtig, hou de dingen die je kunnen schaden voor jezelf of voor de personen die je vertrouwt, maar op internet is het toch altijd opletten!

Anders is alles zijn gewone gangetje aan het doen.  Morgen of overmorgen nog eens grondig poetsen, zodat de kerstboom zijn intrede kan doen.  Eerst de lieve Sint, maar gezien Robin niet thuis is, zal er niet veel te rapen vallen...

Ik ben benieuwd, ik denk dat Grumpy en Tinkerbel wild zullen zijn over de boom...  en wij wild over hen Onbeslist...

11:37 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-05-09

onze stagiair

Dit jaar hadden we terug een stagiar van de IPSOC van Kortrijk bij ons.  Slechts vijf weken, maar genoeg om hem al even te leren kennen, de brave jongen mag ons volgend seizoen normaal gezien vijf maanden vervoegen.

Nu was het een ijverige jongen, maar hij was toch ietwat andersvalide, hij is ietwat moeilijk te been, maar ik moet het hem nageven, hij deed ongeloofelijk goed zijn best!

We kenden hem dus als een ijverige vlijtige jongen.

Nu hoorden we vandaag dat hij enkele dagen geleden in het station in elkaar geslegen is.  Zomaar, hij stond te wachten op de trein, enkele jongeren hadden zin om te meppen en hij had de pech om als boksbal te dienen.  Zinloos geweld noemt men dat.  Hij heeft nog geprobeerd om weg te rennen, maar in zijn positie was dat natuurlijk niet evident.  De sukkelaar is dan nog eens van de trap gevallen en ze vonden het dan nodig om hem nog een paar extra kloppen te verkopen.

Kijk, daar gaat mijn bloed van koken.  Hoe kan je er nu in godsnaam plezier in vinden om iemand zomaar in elkaar te slaan?  Hoe kan je dan nog iemand aanvallen die duidelijk fysiek minder kan dan jij?  Want wees gerust, verstandelijk staat onze stagiair er zeker boven!  Maar ik begrijp dat nu echt niet.  Zomaar, baf boem pats. Wat is het plezier daar nu van?

Ondertussen is hij ontslagen uit het ziekenhuis en is hij terug thuis.  Waarschijnlijk behoorlijk ondersteboven.  We voelen allemaal met hem mee en we zijn omter meest verontwaardigd.

18:22 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

17-04-09

zingende huisvrouw...

Wie heeft het nog niet gelezen in de krant, of heeft het nog niet opgezocht op Youtube?  De zingende huisvrouw, het idool van Engeland, de zingende nachtegaal...

Wie het bekeken heeft op internet heeft waarschijnlijk ook het begin bekeken.  Iedereen fronst, bedenkt dat de vrouw geen uitstraling heeft, in de zaal jouwen ze haar uit, de jury heeft heel duidelijk bedenkingen.  Toegegeven, een echt aantrekkelijke en hippe verschijning is ze niet, maar ik vind haar op het podium toch wel iets hebben.  Ze is bovenal zichzelf, heeft zich niet laten restylen, is zelfs een tikkeltje ouderwets, maar ik vind dat ze er wel gezellig uitziet.

Dan begint ze te zingen, ik krijg er kippenvel van, zo mooi.  De jury slikt, krijgt ook kippenvel en moet uiteindelijk toegeven dat de vrouw een talent heeft om u tegen te zeggen.

Deze morgen waren we er over bezig.  We vroegen ons af of ze er binnen enkele maanden (weken?) nog steeds zo gezellig zal uitzien.  Wat ze aan haar zullen veranderen, en we vroegen ons ook af of ze nog even gelukkig zal zijn? 

Wat we ook bedachten is dat iedereen toch wel eerst naar het uiterlijk kijkt.  Zo jammer, mensen worden niet bekeken omdat ze er heel gewoontjes uitzien, maar achter die facade kunnen juweeltjes zitten.  Jammer dat alles zo rond uiterlijk draait bij ons, waarom niet eens wat gelukkiger zijn met andere dingen?

Vandaag regent het, en ik ben de eerste om toe te geven dat ik dat absoluut niet leuk vind, maar ik ben wel blij dat het een gezapige regen is en dat de planten zo eens weer wat vocht binnen krijgen, want het was broodnodig!

Deze morgen was ik minder blij met de regen, ik ben er door gefietst naar het werk en ik was behoorlijk nat...  gelukkig heb ik een goed regenjasje en een regenbroek!

Ik hoop voor de huismoeder dat ze gelukkig wordt en dat ze de kans krijgt om te blijven zingen, want ze verdient het.  Ik hoop ook dat ze zichzelf kan en mag blijven, das zo belangrijk!

 

14:10 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-06-08

De Spil

Voor de mensen die nog twijfelden..  inderdaad ja, mijn werk gaat door in de Spil te Roeselare...  een zeer fijne werkplaats, met lieve collega's en fijne momenten.  Natuurlijk ook met ergernissen, maar wie heeft die niet op zijn werk?  En het plezier van de job, dat kan nergens verbeterd worden, als het aan mij ligt ga ik hier ooit op pensioen...

Het seizoen is teneinde, Wouter Deprez heeft het schitterend afgesloten met vijf uitgevochten zalen...  wat willen we nog meer?

Vanavond komt de nieuwe seizoensbrochure uit.  Weer een heel seizoen vol leuke dingen...  wie ze wil hebben, die kan ze altijd aanvragen via de website...  de link hiernaast dus Smile.

Wie wil komen kijken deze avond, die kan vanaf 18.30uur hier terecht...  maar zorg dat je op tijd bent, er zijn nog mensen die komen!!!

09:55 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-08

zeepkisten...

Gisteren heb ik het bericht gekregen dat de race niet langer tot 15 jaar is, maar tot 99 jaar...  jammer dat ik de dag nadien naar een trouwfeest moet, anders zou ik me ook inschrijven, maar ik wil het risico niet lopen dat ik op de foto's sta met geschaafde armen of benen, het kleedje is er al en het laat toch hier en daar mijn armen en benen zien...

Maar voor de (jong)volwassenen...  inschrijven maar! En veel succes!!! 

19:26 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-08

fijn stof

Al van deze morgen op het nieuws zijn ze aan het vertellen dat er op sommige plaatsen in vlaanderen fijn stof in de lucht zal zitten.  Veel hogere concentraties als gewoonlijk.  We moeten dus met zn allen een stuk tragen rijden...

Aan mij gaat het niet liggen, ik ben met de fiets.  't Was wel fris deze morgen, maar 't was zo mooi.  Het ontwaken van  de zon boven de nevelige velden, de vogels die heel enthousiast hun lied zongen...  de lente is toch mooi...

Nu hoorde ik net op de radio dat er enkele steden zijn in Vlaanderen waar reeds de verhoogde concentraties gemeten zijn...  hoorde ik Roeselare?   Ik heb het nagekeken en ja hoor, we hebben weer geluk, we zitten er weer tussen.  Verhoogde concentraties fijn stof...

Lap, ik heb verleden week nog maar pas mijn ruiten gewassen, dat is dus weer naar de knoppen.  Gelukkig heb ik mijn wast niet buiten gehangen, anders mocht ik herbeginnen wassen.  Maar het verklaart meteen waarom mijn auto vol stoffige kattenpootjes staat, ze kunnen het niet helpen, de lieverdjes, er zit fijn stof in de lucht...

't Zal wel niet enkel dat zijn natuurlijk, de longen gaan ook weer meer piepen dan anders en het fietsen zal weer stugger verlopen wegens te weinig zuurstof en te veel fijn stof.  Maar ik vind het weer wel fijn.  De zon brengt me in opperbeste stemming en geen enkel stofje kan daar verandering in brengen!!!

11:18 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-02-08

blauwe ogen

Alle blauwe ogen stammen van één voorvader af.  Dat las ik net op de website van het nieuwsblad.  Nu heb ik zelf blauwe ogen en natuurlijk las ik het artikel meteen...

Alle mensen die vandaag rondlopen met blauwe ogen, stammen af van één voorvader. Die zou zowat 10.000 jaar geleden in het gebied rond de Zwarte Zee hebben geleefd, schrijft de Independent on Sunday op basis van nieuw Deens onderzoek.

Professor Hans Eiberg van de universiteit van Kopenhagen bestudeerde zowat 800 mensen uit alle windstreken, van blonde Scandinaviërs met blauwe ogen tot inwoners van Turkije en Jordanië. Hij ontdekte dat 99,5 procent van alle blauwogige proefkonijnen dezelfde piepkleine mutatie vertonen in het gen dat de kleur van de iris bepaalt. Zijn conclusie is dat deze mutatie zich heeft voorgedaan bij één mens. Dat zou de voorouder zijn van de ontelbare blauwogige mensen nu. (belga)

hihi, slimme voorouder, die is zeker dat ie zijn genen doorgegeven heeft.  Ik vraag me af hoe hij er verder uitzag.  Groot, slank gebouwd, atletisch of eerder klein en mollig.  Was ie sympathiek, een vervelende man,...  had ie donker haar, of blond, had ie veel haar of niet, borsthaar...  gladde benen, behaarde benen... 

Jammer dat we die voorouder niet eens kunnen zien. Het zou misschien veel kunnen verklaren over ons karakter en uiterlijk..

Ooit heeft een vriendin gezegd dat ze mannen met blauwe ogen niet vertrouwt...  hihi, zouden mannen dan ook schrik hebben voor vrouwen met blauwe ogen?  Ik vind het geen probleem, ik zie liever donkere ogen, maar blauwe ogen kunnen ook heeeeeel mooi zijn. 

Over de mijne ga ik niet veel zeggen.  Ik heb het geluk van donker haar te hebben, dus ben ik eigenlijk een genetische afwijking.  Hihi wat ook al heel wat verklaart.  Maar ik ben er blij mee, het maakt me net als iedereen heel uniek. 

11:06 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-01-08

paleontologen vindenfosiel van rat van 1 ton

Las ik net op de website van het Nieuwsblad...

Das pas een echte rat...  stel je voor!  Schat, der zit een rat in de tuin...  aja?  En hoe weet je dat?  Aan de ene kant is een krater en aan de andere kant zit een behaard nijlpaard...

en wij maar denken dat we last hebben van een rattenplaag...  gelukkig kunnen die van ons wel tenonder gaan!  Hoe moet je 1000kg rat nu verdelgen?

Ik vrees dat mijn kattekopjes die niet zouden vangen...

 

 

21:12 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |