22-05-09

de keuken...

Tegen dinsdagmiddag stonden de kasten al eens opgesteld om een beeld te hebben van hoe het gaat zijn...  zeer erg mooi dus, tot ieders tevredenheid.

Maar dan kwam het zware werk.  Alles moest definietief geplaatst worden, vastgehangen en gevezen, het sanitair moest veranderd worden, electriciteit moest verplaats worden.  Allemaal van die 'kleine' werkjes die toch uren in beslag nemen.

Woensdag is mijn beste vriendin komen helpen in de tuin.  Ik heb nog een en ander gesnoeid, zij heeft alles in de mate van het mogelijke gehakseld.  Dat heeft mij natuurlijk enorm veel tijd bespaard, anders moet je én snoeien én hakselen en dat duurt een heel stuk langer...

Ondertussen heeft mijn vriendje de keuken verder onder handen genomen.  Tegen de avond was het sanitair in orde.  Nog een beetje electriciteit en de kasten konden op hun plaats...  tijd voor wat rust dus!

Gistermorgen is hij dan begonnen met de kasten vast te zetten en dan heb ik alles uitgewassen.  Dan moest alles nog een plekje krijgen.  En alles heeft een plaatsje gevonden.  Het servies, het bestek, de voorraad, alles ben ik 'kwijtgeraakt".  Nu moet mijn vriendje nog eens goed kijken waar het allemaal staat, maar ik vond deze morgen toch al goed mijn weg.

Nu moeten de mozaïekjes nog geplaatst worden en er moet nog wat bijgeschilderd worden, er moeten hier en daar nog wat dingen opgestopt worden.  Maar we kunnen al weer koken en eten in de keuken.

Ondertussen heb ik nu en dan foto's genomen, maar ik heb ze nog niet op de pc kunnen plaatsen.  Die staat in de keuken en nu en dan moest de elektriciteit afgesloten worden, dus moest ie uitblijven.  Plus dat ik het niet wil dat de één zit te werken terwijl de ander op het gemak eens een beetje op pc zit...

De living staat nu ook weer op orde.  Gezien we in de keuken geen plaats hadden voor alles is de living omgebouwd geweest tot bivak...  zalig dat het weer normaal is...

De foto's komen, beloofd!  Maar niet in de eerste dagen...  toch alvast bedankt voor de vele lieve reacties!

11:37 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Fijn weekend Zazatje...

Gepost door: Yolanda | 22-05-09

De mijne werkt weer hoor! De pc...maar m'n vriend ook nog dus ga ik ook niet de hele tijd zitten kompjoeteren natuurlijk...helemaal gelijk heb je! :-))) Bovendien had ik nog wat verfwerk...en wat boodschappen te doen...maar enfin...nu kon het dan toch effe! Kamertje wordt leuk...jaaa....het blíjft natuurlijk altijd ook nog een beetje een opslagruimte, dus staat er nog genoeg in, maar eindelijk eens een fatsoenlijk behangetje in plaats van het bouwbehang dat er bij oplevering al opzat (18 jaar geleden!)is al een hele verbetering! :-)))
Ben echt wel benieuwd naar jouw foto's van je nieuwe keuken!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 22-05-09

Er werd daar zweet verzet!
Blij zeker dat het ergste achter de rug is!
Benieuwt naar de foto's,
maar neem er je tijd voor!
Fijn weekend.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 22-05-09

je zult aan het klussen zijn geniet toch nog van het goede weer

Gepost door: daemske | 23-05-09

Veel succes nog met je werkjes!
Er kruipt in zulke dingen inderdaad, enorm veel werk!
En op zulke momementen ben ik blij dat ik nog niet te volwassen ben.. Stel je voor dat ik zulke werkjes zou moeten doen; het zou een echte ramp zijn!

Grtjs

Gepost door: Fairytalegirl | 23-05-09

zaza, fijn voor jullie dat het allemaal zo goed vooruitging. Nu nog wachten op de foto's ! Een mens kan toch nieuwsgierig zijn hé!

Gepost door: magda | 23-05-09

hopelijk kun je nu toch van een fijne zondag genieten

Gepost door: daemske | 24-05-09

Ik kom je nog een fijne avond wensen en hopelijk heb je genoten van de zon...bij mij was het schilderweekend

Gepost door: Yolanda | 24-05-09

kwam eens kijken naar wat nieuws van u .

Gepost door: daemske | 25-05-09

Hey Zaza Hopelijk heb je wat kunnen genieten van de ZONnige dagen, na al jullie drukke werkzaamheden.

Lieve groeten

Gepost door: Rudi | 25-05-09

De commentaren zijn gesloten.