10-06-09

Malou

Deze morgen vond ik de temperaturen buiten wel nog meevallen. Niet dat het heet is, maar ondanks de natte is de temperatuur toch aangenaam.

Als het zo is, dan zet ik de achterdeur open.  De katten kunnen dan vrij in en uit lopen, anders dien ik de hele dag als portier: ruit open, ruit dicht, kat buiten, kat binnen... 

De deur stond dus open, ik was in de keuken, bezig met alles klaarzetten om een taartje te bakken (mijn vriendje is jarig en robin is terug...), toen ik gegrom hoorde in de berging.

Nieuwsgierig ging ik gaan kijken, ik wist niet welke kat in de berging zat, maar ik zag rakker ook heel verontwaardigd zwiepen met zijn staart.

In de berging zat Malou te blazen, te grommen en te janken.  Voor hem zat Sam van de buren, helemaal in elkaar gedoken en achter Sam stond rakker.  Vrije vertaling: hij kon geen kant uit, 't was de ene vijand of de andere.  Toen heeft ie vol doodsverachting de kant van malou gekozen, daar achter was de deur...  Toen hij de sprong waagde hoorde ik een indianenkreet uit de keel van Malou ontsnappen en met een welgemikte karate-mep vloog Sam de deur uit...

Malou en Rakker zijn gaan kijken of de vijand wel degelijk uit de tuin was...  Sam zal niet meer terugkeren vandaag denk ik!

Nu vraag ik me af of Pluch ook zou in de klinch gegaan zijn met Sam.  Enkele weken geleden is hij thuis gekomen met een poot waar hij niet kon op staan, zijn keel en nek in het bloed...  een abses dat opengebroken was? De dierenarts wist het ook niet zeker, maar zeker is dat er nog steeds een bolletje op zijn (kaalgeschoren) keel zit.  Hij kon niet meer miauwen, maar dat herstelt zich nu...

09:33 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Oei! Kattenzaken...niet zoveel verstand van hahahaha! Ik ben een hondenmens hè! :-) Maar zowat al mijn zussen hebben katten dus ik maak ze wel mee en het kunnen loeders zijn hè...mijn jongste zussie heeft één al behoorlijk oude kat en twee jongere...maar die hebben bij die ouwe niks in te brengen! En Axel ook niet trouwens hahahaha! Meestal blijft het bij blazen en waarschuwende klapjes als Axel te dichtbij komt...maar een andere zus heeft een kat, een grote zwarte, die valt die hond echt aan!!! Daar is Ax echt nooit op z'n gemak! hahahaa!
Die katten van jou mogen er ook zijn...indianenkreten en karateklappen...oefjesss! :-))) Maar hoop dat Pluche snel weer de oude is!
Gefeliciteerd trouwens met je vriend en een dikke Hollandse smakkerd voor de jarige hè! :-)))
Liefs!

Gepost door: mizzD | 10-06-09

een zeer mooie verjaardag voor je vriend

Gepost door: daemske | 10-06-09

zaza Ik zie het voor me en het helpt echt niet om daar in tussen te komen. Poezen vechten het onder elkaar wel uit.
Proficiat met de verjaardag van je vriend! en heeft de taart gesmaakt?

Gepost door: magda | 10-06-09

De commentaren zijn gesloten.