25-07-09

auto

Zoals ik al gezegd had, mijn autootje, een peugeot 205, bouwjaar 1995 is zo stilletjesaan op zijn laatste wielekes aan het lopen.

De keus is dus op een Toyota Yaris gevallen, tegen de zin van Robin (een wagen voor oude dametjes, maar dan veel lelijker gezegd), in het rood (met als tegenkanting van mijn vriendje dat rood verbleekt, mat wordt en lelijk wordt).  Uiteindelijk heb ik, als koper van de wagen en als hoofdzakelijke chauffeur, toch gedaan wat ik wilde...  een rode wagen.

Nu hadden we toch heel wat garages afgelopen.  Het valt ook op dat er een heel anderre uitleg komt als er een man bij is dan als je als vrouw alleen gaat.  In de eerste garage werd ik heel vriendelijk geholpen.  Dat was de garage waar ik al 10 jaar klant ben, ik was alleen en ik had een goede uitleg. 

De tweede garage die we deden was ook heel vriendelijk.  Mijn vriend was mee, maar de garagehouder hoorde meteen dat het een wagen voor mij was en gaf de uitleg heel grondig aan mij.  Plus dat hij een heel mooie overname deed van mijn huidig wagentje (beter dan in de peugeot-garage).

Toen nog een garage.  Vriend mee, ik voer het woord, leg uit wat ik wil en wat ik verwacht van mijn wagen...  en mijn vriend krijgt meteen een heel technische uitleg over de motor en het vermogen en al de rest.  Pas een half uur later krijg ik weer verder uitleg...  die garage was meteen geklasseerd.  Een wagen waar de vrouw mee gaat rijden en zij krijgt pas op de tweede plaats uitleg???  héla, we zijn wel geëmancipeerd é! 

De voorlaatste garage was ronduit onbeleefd, zowel tegen mij als tegen mijn vriend.  Bijna geen overname voor mijn autootje, bijna geen korting en niet eens moeite doen om documentatie te zoeken.

Bij de Toyota was ik weer alleen...  ik kreeg de uitleg van een vrouw (zou dat enig verschil maken in die mannenwereld van de wagen?), ik begreep alles, er werd niet meewarig gekeken als ik bepaalde uitleg vroeg van dingen die ik niet begreep (ja ik weet het, vrouwen en techniek, het is niet ideaal en ik voldoe aan dat beeld) en ik was verkocht... 

Tsjah, verkopers, klant is koning en als de koning een vrouw is moet je de koningin dienen zoals een vrouw...

17:10 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Vind ik ook!! Het lijkt wel of in sommige wereldjes de boel stil is blijven staan in 1950 of zo...en de autobranche is er daar eentje van...zo gauw je samen met een man binnen komt, gaat de aandacht meteen naar de potentiële 'klant'...en dat is in hún ogen dan de man! Pfff...en dan mag je nog van geluk spreken dat je, als je als vrouw alléén komt, niet enorm bedot wordt...of een poot uitgedraaid! Ik heb het zelfs bij een automateriálenzaak eens gehad...moest een klein dingetje hebben voor in het dashboard dat steeds weer doorbrandde ( kan effe niet op de naam komen), kostte me 3gulden50. Vond het prijzig, maar ja, autospullen zijn vaak duur hè. Maar goed...de week daarna brandt dat dingetje wéér door...vriendlief nog een keer naar die zaak, koopt zo'n dingetje en...betaalt er 50 cent voor!!!!! Het was echt jammer dat hij niet wist wat ík er die week daarvoor voor betaald had, anders hadden ze feest gehad daar in die zaak hoor...mijn vriendje is namelijk érg geemancipeerd en kan dat soort bedriegerij niet hebben!! hahahaha!
En of je nieuwe Yaris-rood zal verbleken? Volgens mij valt dat bij Toyota wel mee hoor...hebben goeie lak...en ik kan het weten want ik heb ook een rode Toyota gehad ooit...een Corolla! :-)))
Van Axel kan Tink echt niks leren...behalve de verkeerde dingen vrees ik hihihiii!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 25-07-09

zaza, proficiat met je nieuwe wagen ,proficiat dat het een Toyota is en joepiéé het is een rode!!
Ikheb twee rode wagens versleten en toen zei mijn man ,nu wordt het een grijze metaalkleur. Ik liet me doen (ik moet eerlijk zijn :'t kwam ook meer omdat die wagen in de garage stond en ik anders héél lang moest wachten op een rooie). Ik heb gebleit toen ik de rode binnenbracht en met de grijze buitenreed. Het was een toyota en ik rijd er sedert 1995 mee! Nog niks aan en ik blijf er nog een tijdje mee voortrijden.Onlangs op de autokeuring was er een jonge monteur die me vroeg of ik de auto niet wilde verkopen aan hem ! Dat wil toch wat zeggen hé!allé ik wens je veel succes met je toyota. De mijne is een corolla.
Wat een schat van een poesje. Toen ik jong was hadden we bij mijn ouders altijd witte poesjes. Prettige zondag,het gaat mooi weer zijn beweren ze toch!!

Gepost door: magda | 25-07-09

een mooie kleur van merken ken ik niets.
ik kan enkel kleuren onthouden.
als men mij vraagt met wat ik rij, dan is het een blauwe.
groeten
ludo

Gepost door: ludo | 26-07-09

proficiat met je wagen groetjes

Gepost door: daemske | 26-07-09

Goeie avond, Koningin Zaza :-) Jij overtroeft die 2 mannen in je huis & die verkopers... mijn petje gaat af voor jou! Een vrouw met haar op de tanden! Je epileert toch geregeld hé? ;-)

Slaap lekker, Zaza. En proficiat met je nieuwe 'koning van de weg'!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 29-07-09

De commentaren zijn gesloten.