21-08-09

werken

Hoi lieve bloggertjes,

terug van weggeweest... 

de vakantie was zalig.  Mijn vriendje en ik zijn een 5-tal dagen naar Loches geweest, aan de Indre die uitmondt in de Loire.  Schitterende streek, mooi groen, veel kastelen..

Loches is een charmant middeleeuws stadje met een zeer mooie donjon.  Alles sprak er tot de verbeelding, als je je ogen sloot kon je zo de ridders op hun rossen horen voorbijdenderen.

We hebben ook het kasteel van Chenonceau bezocht.  Een heel elegant kasteel, steeds verbouwd en bewoond door machtige vrouwen.  De mannen kwamen ook nu en dan langs natuurlijk, maar het waren vooral de dames die bepaald hebben hoe mooi het er wel allemaal uitzag.  Wie er langskomt moet zeker eens binnengaan, het is echt een pareltje!

Futuroscope mocht ook niet ontbreken, we zaten er niet zo ver van, dus zijn we er ook naar toe geweest.  Tof park, maar voor mensen die het frans niet machtig zijn is het wel aan te raden om een Ipod te huren om alles te vertalen.  Wij kunnen redelijk ons frans, maar ze spreken zo snel...  we hebben toch alles begrepen wat we moesten begrijpen hoor. :-)

Dan hebben we een middagje gerust.  Het was mooi weer, het hotel had een leuke tuin waar je in de schaduw kon liggen luieren, er waren ligbedden voorzien... zalig!

Via het kasteel van Fontainebleau zijn we dan naar Reims gereden.  Het kasteel is zeer imposant.  Daar zijn het vooral de mannen die de stijlen bepaald hebben en toeval of niet, het was toch een stuk minder verfijnder en ook was er heel wat meer praal en pracht.  Maar ook hier waren we onder de indruk. 

In Reims zijn we één nachtje blijven slapen, we hebben de stad bezocht en dan was het al weer tijd om naar huis te keren.

Een week thuis is toch ook een beetje kort.  We wilden nog een en ander knutselen hier en dan gaat de tijd zo snel... niet te doen.

We zijn samen met Robin een dagje naar Plankendaal geweest.  Ondanks alle kritiek die ik al gehoord had vonden we het toch een heel leuk park.

Dinsdag zijn we dan met Robin en zijn vriendje naar Bobbejaanland geweest.  Schitterend.  Zeer mooi weer, zodat we alle waterattrakties konden doen... en we hebben ze gedaan!  Zelfs met zo'n mooi weer duurt het toch wel even voor de kledij helemaal droog is, maar ook dat was weer super!

Ondertussen ben ik al een paar dagen terug aan het werk.  Ah, het vakantiegevoel blijft toch nog.  Iedereen is opgewekt en blij, de batterijen zijn weer helemaal opgeladen en het mooie weer blijft duren.  Wat wil een mens nog meer?

En ik ben helemaal terug, nu terug op regelmatige basis! Bedankt voor het wachten!

17:58 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Aaah...lekker! Altijd fijn als een vakantie zo geslaagd is! Daar is ie voor hè, lekker bijkomen in het beste gezelschap dat je je kunt wensen hihi...en in een mooie omgeving! Fontainebleau ken ik heel goed, daar zijn heel veel bouldergebieden die we regelmatig bezocht hebben. Reims komen we alleen maar altijd langs als we op klimvakantie gaan in de Champagne. Kastelen zien wij meestal alleen van buiten, honden mogen er nooit in en tja, die hebben wij nu eenmaal altijd bij ons. Maar van buiten vind ik die dingen meestal ook al erg mooi hoor...twee jaar geleden zaten we aan de Loire en hebben we er heel wat gezien!
Het is inderdaad nog behoorlijk vakantieweer...laten we de sfeer er nog maar wat inhouden dan hè! ;-)
Liefs!

Gepost door: mizzD | 21-08-09

dag zaza, fijn te lezen dat je mooie vakantiedagen hebt gehad.Inderdaad je houdt dat vakantiegevoel nog een tijdje aan en zeker nu het zo'n mooi weer is.Genieten maar zou ik zeggen en al die werkjes thuis kunnen wel even wachten op minder mooie dagen.

Gepost door: magda | 22-08-09

fijn dat je leuke vakatie dagen hebt gehad...ik ga ook graag kastelen bezichtigen...altijd gedroomd om er te wonen...fijn weekend

Gepost door: Yolanda | 22-08-09

De commentaren zijn gesloten.