29-10-09

vroege snoei

Gisteren ben ik beginnen met de snoei in de tuin.  Alles wat nu gedaan wordt moet in het voorjaar niet meer gebeuren, zo iets.

Robin was terug.  Hij was in het begin van de week ziek, maar het begint te beteren.  Vandaag heeft ie al zijn gewone eetlust terug.  Dus dat komt in orde.

De aardpeer was uitgebloeid en vormde achter in de tuin een vrij slordige haag.  De kippen waren ook een stuk van de zon kwijt en als de dagen al beginnen korter te worden is dat toch belangrijk.  Dus heb ik alle aardperen uitgetrokken, door de hakselaar gezwierd en in het kippenpark op de kompost gedaan.  Daarna ben ik begonnen met de vlinderstruiken.  Die hebben in de zomer massa's vlinders verwend, maar ze zijn uitgebloeid, dus ook de hakselaar binnen.

Vooraan, aan de voordeur staat nog massaal oostindische kers (capucijntjes gelijk ze dat hier zeggen) te bloeien.  Die zitten momenteel vol met rupsen, gestreepte, harige rupsen.  Als dat volgend jaar vlinders worden, dan gaat het heerlijk zijn.  Nu heb ik nog geen poppen gezien, ze vreten zich enkel vol met de blaadjes van de capucijntjes.  Iemand een idee welke vlinders het zijn en waar ze poppen?  Kwestie dat ik straks de plantjes niet op de kompost gooi en dat de vlinders dan sterven... 

De twee kleine dondersteentjes hebben mij vergezeld buiten.  Ze hebben geravot tussen de bladeren en de planten.  Op elkaar, onder elkaar, jagen op een late vlinder, jagen op insecten...  tot ik ze niet meer vond.  Roepen, tikken op de grond, geen beweging...  jaja, ze waren moe, ze lagen al terug binnen, boven op de schapevacht in de zetel... uitgeteld van het vele ravotten...

10:53 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Hahahahaa! Zoals op de foto hieronder dus hè...op hun schapenvachtje? :-)))
Geen flauw idee wat dat voor rupsen zijn hoor...het lijkt me laat voor rupsen om nu nog te eten en te moeten gaan verpoppen...dacht dat dat alleen in het voorjaar gebeurde..weet er duidelijk niet zoveel van! :-))) Maar aangezien ik 11 jaar peuterleidster geweest ben, weet ik wél wat van kinderliedjes haha:

[i]Op een grote paddestoel
rood met witte stippen
zat kabouter spillebeen
heen en weer te wippen
krak! zei toen die paddestoel
en met een diepe zucht
vloog kabouter spillebeen
hoepla met z'n beentjes in de lucht![/i]

maar aangezien er zóveel anders is in België, zal het kaboutertje bij jullie wel pinnemuts heten dan?? hahahahahhahahaaaa!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 29-10-09

geen idee heb momenteel geen oost indische kers meer.
volgend jaar terug op zaaien.
groeten
ludo

Gepost door: ludo | 30-10-09

hallo, hier zijn we weer... allereerst.. wat een mooie foto's van die 2 rakkers, kun je uren naar zien,hé als die de tafel met gerief en de wereld verkennen... ook de foto's van je werk zijn mooi.. leuk dat er kinderen komen kijken hoe je werkt... aardpeer, daar moest ik naar google naar afbeeldingen gaan kijken, want dat kende ik in het geheel niet.. betreft je vraag hoe het komt dat mijn haakwerkjes goed aansluiten rond het potje.. mijn tip... na ieder gehaakt rijtje passen en indien niet goed uithalen en herbeginnen.. en eens je het doorhebt gaat dat vlot, want alle potjes zijn van dezelfde formaat (van die roze yoghurtjes uit de Aldi zijn mijn potjes). Zou er nog eens moeten maken, want die op de foto heb ik allemaal weggeven aan mijn tante nonneke en haar medezusters, samen met een theelichtje en een gedichtje vorig jaar met nieuwjaar. Ze waren blij met hun zelfgemaakt kado'ke en ik vond het leuk om maken. Allée, ik wens je alvast een super weekend toe.. ik ben volop aan het haken aan een poncho voor mij.. dus een groot stuk en veel werk, hé...

Gepost door: Annick | 30-10-09

ik heb een voorraad knuffeltjes
een jaar bijeen gespaard
en die heb ik al die tijd
voor vandaag bewaard
want vandaag is het knuffeldag
mijn eerste knuffel van vandaag
is met een knuffelzoen begonnen
een knuffel voor mijn diertjes...
een knuffel voor haar...
een knuffel voor hem...
een knuffel voor mijn buur...
een knuffel hier een knuffel daar...
een knuffel ieder uur...
maar mijn mooiste exemplaar
geef ik speciaal aan jou
een hele lieve warme knuffel
omdat ik je graag mag
xxx

Gepost door: Yolanda | 30-10-09

dag zaza, Ik denk dat je juist op tijd zult geweest zijn met het snoeien. Want er wordt niet veel fameus voorspeld voor de komende dagen.
Hier zijn we ook klaar met snoeien en deze week heb ik rondom het huis nog eens met de drukspuit de paadjes en terrassen afgespoten. Na het grote snoeiwerk lag het er allemaal nogal vuil bij en nu het proper is zal ik ook minder werk hebben in het voorjaar!!Jaja ik ben een vooruitziende vrouw,hahaha!

Gepost door: magda | 01-11-09

Wat ik mij afvraag is hoe dat met die 'spruiten' zit. Is die oogst gelukt? Of ben je er, tegen mijn advies in, toch niet mee begonnen? ;-)

Groetjes

Gepost door: Rudi | 04-11-09

De commentaren zijn gesloten.