05-11-09

Londen

Londen, stad van verbeelding, stad van drukte, van mooie winkels, maar ook van mooie musea...

Maandag zijn we vertrokken.  De Eurostar op en naar Londen, gaan proeven van het najaar op zijn Engels...

De eerste dag was enkel een korte kennismaking.  We kwamen later aan, het was al donker, maar we hebben toch meteen de metro kunnen gebruiken, hebben het (mooie) hotel gevonden en hebben pisa gegeten bij een echte Italiaan.  Daarvoor moet je natuurlijk naar Londen gaan.  Lachen

Dinsdag hebben we dan Big Ben bekeken, Houses of Parliament, Westminster Cathedral, Tower Bridge.  Rond de middag zijn we Madame Tussauds gaan bekijken.  Daar was Robin over zijn toeren.  Het is natuurlijk wel precies of de sterren er staan.  Je kan er naast gaan staan, foto's nemen alsof je aan dezelfde tafel zit...  er stond ook iemand die bezig was met een wassen hoofd te maken.  Elk haartje van de wenkbrouwen werd appart toegevoegd.  Amai, van een geduldwerkje gesproken!

Daarna zijn we gaan shoppen.  Tsjah, als je in Londen bent wil je natuurlijk ook wel de winkels zien.  We hebben vooral ge-window-shopped.  Grootstad is stukken duurder dan een gewone stad...  maar mooi, niet te doen!

Onderweg hebben we ook een speelgoed winkel van zeven (7!) verdiepingen speelgoed bezocht...  dan was iedereen high in the sky...  robin niet in het minst, wat je hem trouwens ook niet kwalijk kan nemen.  Daar hebben we natuurlijk wel enkele stuks meegebracht.  Voor onder de kerstboom en voor meteen.  Ze hadden daar ook enkele etalages met artiesten-beren.  Daar heb ik staan verwaaien... 

's Avonds staken ze dan voor de eerste keer de kerstverlichting aan.  De straten waren verkeersvrij, iedereen stond te kijken op grote schermen, iedereen telde mee af tot ze aangingen, er werd geroepen, gejuichd...  leuk om mee te maken!

Gisteren zijn we naar het natuurhistorisch museum geweest.  Schitterend, gratis, gigantisch en prachtig.  Zeer leerrijk, zeer mooi!  Een aanrader voor mensen die naar Londen gaan.  Opgelet: zeker een halve dag voor uittrekken!

Gisteravond zijn we weer thuis in ons bedje gekropen.  Moe maar voldaan...

15:21 Gepost door zaza in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Ja ongelofelijk hè... dat die schitterende enorme musea daar vaak gratis zijn! Ik was daar de laatste keer dat ik in Londen was ook toevallig...supermooi museum. Volgende keer wil ik naar het Britisch museum...ook gratis en schijnt ook fenomenaal te zijn! Madam Tussaud was ik al vaker, maar blijft altijd top!
Sowieso...Londen...ik ben er gek op! Volgend jaar gaan we weer...is traditie geworden hier...elke keer als er een zus 50 wordt, trakteert ze de rest van de zussen op een hightea...in Londen dus...where else? hahahaa! Ik mag dus volgend jaar de knip trekken...maar dat geeft niet...lijkt me heerlijk weer eens in Londen te zijn!
Dat ontsteken van de kerstlichtjes leek me heel erg super om mee te maken trouwens!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 05-11-09

Golden Earring??? Dié Twilight Zone? Keigoed nummer...maar dat zijn er veel van de Earring hahaha!
doeidoeiii!

Gepost door: mizzD | 05-11-09

spijtig dat ik niet mee was moet wel zeer fijn geweest zijn dikke groetjes

Gepost door: daemske | 05-11-09

Hahahaa! Mijn oudste zus zegt nu al dat ze op haar 65e wéér wil trakteren...maar dat is in het zelfde jaar als m'n jongste zussie 50 wordt! Misschien moest ze het maar bijstellen naar 60 dan hè..tussen m'n zussie heaven en m'n jongste zussie ardnas zit 8 jaar...valt die 60e van m'n oudste zus mooi tussenin..en die van de zus boven mij ook nog...alleen word ik dan weer 60 als ardnas 50 wordt...aaarrgghhhhh!
hahahahaa!

Gepost door: mizzD | 05-11-09

o zaza ik had er willen bij zijn! In juli ben ik ook eens naar Londen geweest met een paar oude schoolvriendinnen.We hebben al plannen gemaakt om nog een keertje te gaan ! Ja en de meeste musea zijn gratis en dat is meegenomen!Wij hebben toen ook meer aan window shopping gedaan want het is er duur hoe sterk onze euro ook mag zijn!!Geniet nog maar een beetje na

Gepost door: magda | 07-11-09

Londen is echt leuk he ;-)
Hoewel ik toch liever parys heb :)

Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 11-11-09

londen fijn voor jullie dat je ervan hebt kunnen genieten.
groeten
ludo

Gepost door: ludo | 19-11-09

Ben hier nog eens met de groetjes

Gepost door: Yolanda | 24-11-09

Ondertussen... is de reis geboekt...eind februari ben ik ook weer in Londen met de zussen ...jippie!!
Alles okee met jou, het blijft hier zo stil?
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 24-11-09

De commentaren zijn gesloten.