03-12-09

sociale netwerken

Je leest er dagelijks over in de krant.  De sociale netwerken zoals facebook, netlog, twitter,... worden door iedereen gevolgd (blogjes ook bij mijn weten).  Met alle gevolgen van dien.  De een raakt zijn werk kwijt door een stomme opmerking op zijn blad, de ander vindt een zoon terug, het kan alle kanten uit.

Nu vind ik die sites op zich zeker geen probleem.  Je vindt inderdaad vrienden van vroeger terug, je kan eens zien hoeveel ze veranderd zijn (en meestal realiseer je je dan pas dat je ook wel heel erg veel rimpels hebt op sommige plaatsen Lachen), je kan zien dat veel mensen van jouw leeftijd ook gelukkig zijn.

Wat ik niet zo goed begrijp is dat sommige mensen er vanalles op gooien.  Zelf ben ik pas later beginnen internetten en ik zit met een diep geworteld wantrouwen ten opzichte ervan.  Volgens mij kan iedereen alles zien wat je zet op internet.  Dus bij deze een oproep naar iedereen: wees voorzichtig, hou de dingen die je kunnen schaden voor jezelf of voor de personen die je vertrouwt, maar op internet is het toch altijd opletten!

Anders is alles zijn gewone gangetje aan het doen.  Morgen of overmorgen nog eens grondig poetsen, zodat de kerstboom zijn intrede kan doen.  Eerst de lieve Sint, maar gezien Robin niet thuis is, zal er niet veel te rapen vallen...

Ik ben benieuwd, ik denk dat Grumpy en Tinkerbel wild zullen zijn over de boom...  en wij wild over hen Onbeslist...

11:37 Gepost door zaza in Actualiteit | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Yep... ben het er wel mee eens...mensen denken voorál op die sociale netwerksites dat het heel veilig is allemaal...dat ze er rustig hun hele hebben en houwen erop kunnen zetten. Maar álles is te kraken...en als het de moeite waard is, zullen de criminele medemensen nog éérder geneigd zijn dat te doen. En als je dan én je adres én de tijd dat je op vakantie bent op zo'n site zet....tja, makkie dan hè voor een inbraakje!
Ik zet wel veel op m'n blog, méér dan ik ooit van plan was...toen ik begon zette ik er nooit foto's op waar de mensen herkenbaar op waren...ook niet van mezelf. Dat is er wel afgegaan, maar ik gebruik dus nooit of te nooit echte namen. De enigen waar ik dat wél van doe is van mijn honden...en zelfs dáármee ben ik eens een keertje opgespoord door een ex-blogger...die zich verraadde door ineens de naam van m'n vriend te weten. Eng zulke dingen. Inderdaad...we moeten echt wel een beetje opletten...alles wat je op internet zet, komt er ook noooooooit meer vanaf! Maar ik wil niet paranoia zijn hoor...sommige dingen mag de hele wereld weten, waarom niet! Geroddeld wordt er toch..! ;-)
Liefs!

Gepost door: mizzD | 03-12-09

Ps. Axel was nog maar een pupje toen hij voor het eerst kerst meemaakte...hij liep er steeds maar onderdoor (heb 'm altijd in een hoge voet staan) en had op een gegeven moment het puntje van een slinger te pakken...rats die slinger uit de boom! was ik even blij dat ik onderin die boom met een vooruitzienende blik alleen maar onbreekbare spullen had gehangen hahahaha! Het jaar erna keek ie er al helemaal niet meer naar...en neee...hij tilt ook zijn poot er niet tegenop...binnen is binnen hè, en daar is ie hartstikke zindelijk!
Woefs van Axel!

Gepost door: mizzD | 03-12-09

Ik ben ook vaak met Facebook bezig en ik moet toegeven, het werkt verslavend. Hoewel ik altijd op let wat ik er op zet, je weet nooit wie het kan lezen...

Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 03-12-09

ben daar ook eens met bezig geweest niet mijn ding hoor

Gepost door: daemske | 03-12-09

Ja je moet uitkijken, niet te negatief schrijven en zo, niet je complete verslavingsgeschiedenis op het web gooien als je die hebt en vooral een positieve houding uitstralen. Ik ben natuurlijk een zeer hard studerende, zeer nette, volkomen monogame, zeer oplettende, altijd op tijd naar bed gaande, gezond etende, hard sportende, zeer plichtsgetrouwe studente, de studie is mijn alles, mijn toekomst het aller-aller-aller belangrijkste, mijn familie stabiel en top en mijn vriend is een hele goed zeer betrouwbare keurige jurist. Nee, bij mij zit het helemaal goed op het web! Elke werknemer wil mij later hebben.
O ja, ik hou van schoonmaken en boenen en loop altijd in hele nette, zeer door iedereen gewaardeerde mode. Ik leen nooit geld, let volkomen op wat ik uitgeef, doe nooit niets wat eigenlijk niet kan, kortom: I am a superwoman :) en ik drink nooit meer dan één wijntje op een avond als ik zo heeeeeel af en toe eens uitga of me begeef in een studentenhuis. Nee, ik ga voor Spa Blauw en kruidenthee. En ik spaar volop. En ga om de zondag naar de kerk en bid elke avond en wil later twee kinderen, dan stop ik met werken om me met hard en ziel in het gezinsleven te storten. Normen en waarden staan bij mij in alles voorop, op mij kan Vlaanderen bouwen en inmiddels Nederland ook! En ik heb nog nooit topless gezond, nog nooit gerookt, nooit drugs gebruikt, eigenlijk leef ik dus helemaal niet.

Fijn weekend, ;)

Gepost door: Danique | 03-12-09

Hallo Zazatje, Groot gelijk. Ik heb aan de ponny's gevraagd of ik ze op mijn blog mocht zetten en de koetsier vond het goed.
Groetjes,

Gepost door: Gidsjoris | 03-12-09

dag zaza, Inderdaad je moet opletten wat je op internet zet en al zeker op die netwerken. Ik sta soms verbaasd welke praat er daar allemaal op komt! Het is natuurlijk leuk als je oude vrienden en kennissen op die manier terugvindt maar dan kun je toch met elkaar mailen zodat de hele wereld niet van naaldje tot draadje moet weten hoe het tussen jullie staat?
Neen voorzichtig blijven is de boodschap.Je vertelt toch ook niet alles aan de bakker en de beenhouwer?

Gepost door: magda | 03-12-09

netwerk ik hou me bij mijn werken.
en verder enkel positieve dingen over mensen.
groetjes
ludo

Gepost door: ludo | 03-12-09

ola... kerstbomen en dieren (zowel honden als poezen) gaan niet samen.. spreek hier uit ondervinding.. Destijds toen onze newfoundlander passeerde met zijn staart, vloog er altijd wel een bal uit de kerstboom... en die kleine hier, die klopt ze er met haar poot uit... dus de 1e keer in jaren zet ik een kleine kerstboom op de kast, zo kan ze er niet aan. Het is toch niet de grootte van de boom dat telt, maar de sfeer en de lichtjes...

Gepost door: Annick en Chris | 05-12-09

De commentaren zijn gesloten.