14-12-09

zozo

Die kleine ondeugd heeft ook eens gekletst...  hihi, wacht maar, als hij nog eens ligt te slapen...  wie laatst lacht Lachen.

Ondertussen zijn de examens aan het schuiven.  Nog vier te gaan en hij is er vanaf.  Dat zal geen overbodige luxe zijn, want net als in 'onze' tijd werkt het op de zenuwen.  Je kan niet doen wat je wil, moeders die zagen of je niet moet studeren...

Waar wij wonen staat aan de overkant een schooltje.  Ik woon er nu bijna 15 jaar en ik heb het schooltje altijd geweten.  Eerst de school waar Robin tot dit jaar nog zat, dan is het een school voor type2 onderwijs geworden.  Maar de laatste twee jaar stond het gebouw leeg.  We hadden ons natuurlijk al uitgebreid afgevraagd wat er in de plaats zou komen.

Nu waren ze zaterdag vanalles naar buiten aan het sleuren.  Dus, nieuwsgierig dat we zijn, zijn we gaan kijken en gaan vragen.  Het gebouw is gekocht, de acte verlijdt deze week en normaal gezien wordt het gebouw gesloopt.

Het is een gebouw uit de jaren '60 en blijkbaar is het gebouwd op bouwafval die toendertijd als fundament gediend heeft.  Maar nu is het gebouw aan het verzakken en wordt het afgebroken. 

Amai, wat een uitzicht gaan we dan hebben!!  Achter de school liggen weilanden, en op mooie dagen zoals vandaag kan je echt heel ver kijken. 

Er komen in de plaats zes huizen.  Tegen de zomer zouden ze klaar moeten zijn.  Ik ben benieuwd wat voor nieuwe buren we krijgen.  Hopelijk allemaal mensen die graag dieren zien (mijn katten snuffelen nog graag rond en Médart moet je echt wel gewoon raken, als die zijn keel openzet!) en die vriendelijk zijn (vroeger was er ieder jaar een burenfeest, maar dat is de laatste tien jaar behoorlijk in het slop geraakt) en dat alles meevalt...

Maar het gaat toch raar doen.  Ik ben het gebouw in geweest, een nu leeg gebouw, waar ooit kinderstemmen de leegte vulden, waar de buurt kwam om de kerstmarkt van school te bezoeken.  Waar we weer eens een feestje hadden, samen met de buren.  Het bracht ons ergens toch bij elkaar, dat schooltje en nu, nu verdwijnt het...

14:03 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ja.. dat is altijd even wennen denk ik...en dat wordt straks een flinke bedrijvigheid daar bij jullie voor de deur! Hopelijk niet al te veel lastgevend..! (en dat de katten maar uitkijken...want dat doen die lui op die grote machines tijdens het slopen vaak niet hoor..!)
Met je buren kun je het treffen...of juist niet...en soms merk je niet zoveel van elkaar als je dat niet wilt...heb altijd een goeie tussenweg gevonden en nooit ruzie met één van m'n buren gehad...is toch een stuk lekkerder wonen hè!
Groetjessssssssss!
ps. mócht je eens kaboutertjes tegenkomen, stuur die dan ook eens naar het verre Nederland hahahahaha!

Gepost door: mizzD | 14-12-09

hopelijk krijg je je goede buren hoor groetjes

Gepost door: daemske | 14-12-09

ja, dat zal zeker raar doen in het begin, een schooltje brengt toch altijd leven in de buurt, hé.. Ellen ging ook naar school, hier 300m van de deur. Hopelijk bouwen ze er geen appartementen op zoals hier bij ons in de streek, alles wat oud is verdwijnt en worden er buildings gebouwd... ons dorp is een mini stad geworden.. leuk is anders, maar wat doe je, je kan nu nog moeilijk gaan verhuizen en je eigen huis daarom verlaten...

Gepost door: Annick en Chris | 14-12-09

Zaza vernieuwingen maken een mens altijd wat onrustig omdat je niet weet wat er in de plaats zal komen.Maar als er nieuwe woningen gebouwd worden betekent dat meestal dat er jonge gezinnen zullen in komen en die hebben dan kinderen en die brengen terug leven in de brouwerij en dan komen er vanzelf weer buurtfeestjes....hahah ik kan wel fantaseren hé!!!Maar dat is toch best mogelijk,vind je ook niet!liefs.

Gepost door: magda | 14-12-09

Dat zal daar bij jullie inderdaad een grote verandering zijn qua uitzicht en zo meer. Hopelijk in de goede zin!

Nog een fijne avond, Zaza. Zelf denk ik voortdurend dat morgen het weekend reeds begint, omdat mijn jongens vandaag hun laatste examens hadden en dus niet meer hoeven te studeren. :-)

Groetjes

Gepost door: Rudi | 15-12-09

Zal gek zijn maar wat terugkomt geeft weer nieuwe inspiratie!

Gepost door: Danique | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.