23-12-09

bijna kerst

Gisteren hebben we onze huisbewaarder, lieve vriend, wijze man ten grave gedragen.  Een trieste dag, maar zoals onze directeur ook zei: the show must go on en onze collega had zeker niet anders gewild!

Ondertussen is het aan het dooien, maar er is een koude, snijdende wind bijgekomen.  brrrrr!

De katten gaan nu en dan eens voorzichtig naar buiten, net lang genoeg om te voelen dat het ijzig is en om dan weer snel snel naar binnen te koersen.  Binnen kunnen ze ook pret maken natuurlijk, de lintjes rond de geschenkjes zijn zo interessant.  Dat ze daarbij in ons kaarten spelen, daar denken ze waarschijnlijk niet aan!  Maar er is nog geen enkel geschenkje beschadigd.

Morgenavond is het kerstavond.  Er worden natuurlijk geschenkjes uitgedeeld, en we gaan goed eten, maar eigenlijk draait het niet daarrond.

Het gaat hem over een gevoel van vrede, denken aan anderen die het minder goed hebben dan wij.  Aan de mensen die niet binnen kunnen slapen, aan de daklozen die in deze koude buiten zitten, terwijl wij binnen zitten te kniezen dat het zo koud is...

Hierbij wens ik aan iedereen een heel fijne kerstavond, samen met jullie dierbaren, ik hoop dat het een moment wordt van samenhorigheid, van vrede en van warmte.  Een lieve boodschap kan zo veel mooier zijn dan een zorgvuldig ingepakt geschenk, want ze wordt met liefde gegeven.

Denk aan al jullie dierbaren, zonder is het leven maar half zo mooi!

14:14 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ook voor u en je familie fijne kerst

Gepost door: daemske | 23-12-09

Dag Zazake,mooi geschreven .
Dag Zazake,
ik kom je een supergezellige donderdag wensen ,moge de dag voor kerstmis een dag vol liefde en vriendschap zijn,veel lieve groetjes uit Terneuzen en tot ziens he',liefs,Paolo

Gepost door: Paolo | 24-12-09

De commentaren zijn gesloten.