08-01-10

brrrrrr toch frisjes buiten

Bij deze ben ik met de wagen.  Omdat ik hem nodig heb, maar ook omdat ik nu iedere dag mijn vriendje naar zijn werk breng.  Gezien hij nog enkele weken met gips moet verderdoen kan hij niet met de wagen rijden... 

Eerst had ik het voornemen om hem naar zijn werk te brengen, terug naar huis te keren en dan met de fiets naar mijn werk (want ik fiets wel graag, en als het enkel koud is, dan kan je dikke kledij aantrekken en warme handschoenen en je trapt je wel warm), maar dan verlies ik wel heel veel tijd...  en  tjsah, ik weet het, soms moet je tijd nemen, maar de rat-race heeft ook mij in zijn greep.

Maar toen ik daarnet buiten kwam, toen viel er miezer uit de lucht.  Sneeuw, maar dan mot-sneeuw, of hoe  noem je dat?  Zou dat al de voorbode zijn voor het weekend?

Dagelijks gooi ik ook een hele hoop oud brood buiten.  De kippen smullen er van, maar ook talrijke vogels en vogeltjes.  Zo hebben we al mussen, merels, lijsters, winterkoning, roodborstje, mezen, en dan de grotere: meeuwen.  Het is heel grappig om te zien.  De katten liggen dan op een rij voor het venster, klaar om al die lekkere hapjes te vangen.  De staarten zwiepen weg en weer, hun kaken klapperen en ze maken kleine geluidjes.  Ik heb het hen al gezegd, het zijn luxebeesten met een overvloed aan eten, dus overdag hebben ze huisarrest, kwestie dat onze gevederde vriendjes toch ook kunnen rustig eten, ze hebben het al moeilijk genoeg met het weer.

09:15 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Allée, ventje telt toch al af met zijn gipspolsje... ja.. ik tel ook al af naar de lente, eens bij mij januari bezig hoop ik al op zacht weer.. maar ja, 't zal precies nog niet voor direct zijn deze keer.. ik geef ook oud brood (en soms vers, eerst laten drogen op de chauffage.. en dan maar strooien). De beestekes moeten ook eten, hé, en Suzy houdt ze ook wel in het oog van in de zetel.. Ja, die koe uit Galmaarden is een schoon beest, hé.. pas op ik trek foto's van alle beesten die we onderweg zien, maar Chris wil die niet altijd op zijn blog zetten, het is een wandelblog, hé.. géén dierenblog... hihi... allée, groetjes van ons en hou het veilig, hé, met die sneeuw die ze voorspellen..

Gepost door: Annick en Chris | 08-01-10

Heb m'n vriend ook al... diverse keren met de auto naar zijn werk gebracht als ik die later op de dag nodig had...het is nu geen weer voor hem om op de motor te gaan! Maar gisteren pakte ie de fiets...dat ging wel zei hij.
Er schijnt komend weekend weer sneeuw te gaan vallen...het is mooi, maar het geeft zo'n ellende op de weg en op het spoor hè...we zijn dit soort winterse toestanden behoorlijk ontwend!
Net ook wat brood gestrooid...vooral de meeuwen kwamen in grote getale aanvliegen! De kruimeltjes bleven liggen voor de spreeuwen! :-) Twee staartmeesjes vonden nog wat te eten aan de hortensiastruiken...vraag me niet wat, maar het was leuk om te zien! :-)))
Liefs!

Gepost door: mizzD | 08-01-10

gelukkig help jij de diertjes.verlang naar de zon de mensen zijn dan vriendelijker

Gepost door: daemske | 08-01-10

zaza ik fiets ook graag maar ik heb die nu toch in het tuinhuis gezet. Je kunt je wel goed kleden op de koude maar je ademt die ijzige wind in en daar kan ik niet zo goed tegen.Mijn longen staan dan precies in brand.Rij jij nu maar met de auto want deze namiddag was het hier al -5.Dat belooft voor deze nacht en morgen voorspellen ze pakken sneeuw!
Lekker winterjte!

Gepost door: magda | 08-01-10

Dag Zazatje,houd uw voetjes warm he'. Dag lieve vriendin ,
ik ben al eventjes buiten geweest,
maar was al even vlug weer binnen,koud mensen,koud,die wind he”,brrrrrr, maar het sneeuwt hier nog niet,maar wie niet naar buiten moet ,blijft maar beter lekker binnen zulle.Veel knusse groetjes uit Terneuzen,en tot ziens he”,liefs,Paolo.

Gepost door: Paolo | 09-01-10

voeren. zowel de vogels , maar dat is dan meer voederen.
gips , alle redenen zijn goed om geen sneeuwschop te moeten hanteren.
hou jullie haaks
groeten
ludo

Gepost door: ludo | 10-01-10

Heb jij kippen??

Gepost door: Danique | 10-01-10

Dag Zazatje Dag lieve vriendin ,
het is gelukkig zo koud niet meer,
en de weerman voorspeld droge dagen ,als het niet te glad is tijd om even naar buiten te gaan.Ik kom je een gezellige dinsdag wensen,veel knusse groetjes uit Terneuzen en tot ziens he’,liefs, Paolo.

Gepost door: paolo | 12-01-10

Wij voorzien de vogeltjes ook dagelijks van brood en vers water. En, in tegenstelling tot vroeger, zonder er zout in te gooien tegen het vriezen.

Deze week ga ik nog eens spruitjes laten klaarmaken. Met puree of gebakken patatjes en een stuk'je' (want ik ben op dieet) vlees. Lekker! Ideaal bij guur winterweer!

Hou je warm, Zaza, op de fiets of in de auto!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 12-01-10

en het blijft maar sneeuwen, hé... hier ligt er alweer een laagje van een paar centimeters... pfff... om triestig van te worden..

Gepost door: Annick en Chris | 13-01-10

De commentaren zijn gesloten.