13-01-10

sneeuw

Het is aan het sneeuwen.  Deze morgen begon het zachtjes, toen werd het eerder regen, maar nu sneeuwt het terug vlokjes.  Ze dwarrelen omlaag, daarnet zag ik nog een merel die sneeuw op zijn staart had.  Vroeger maakten ze mij wijs dat je een vogel kan vangen als je zout op zijn staart strooit...  ik heb me altijd afgevraagd wat er eerst lukt, het vangen, of het zout strooien Lachen.  De merel met sneeuw is in ieder geval neit van plan om zich te laten vangen, niet door mij en niet door de katten!

De kippen zitten terug in hun park, dat wil zeggen, die die niet over de draad vliegen toch.  Pluis, samen met enkele uitbrekers zitten heel vrolijk in de patio te wachten tot het weer beter wordt om in de tuin rond te scharrelen.

De katten liggen ijverig in de zetel, die vinden ze warmer dan de nattigheid van buiten. 

De vraag is of het bijft sneeuwen, of als we toch regen gaan krijgen?  Ah, ik ben niet echt wild van de sneeuw, vooral niet als ik er door moet met de wagen, maar aan de andere kant, het hééft toch iets, dat wit dekentje dat overal op ligt. 

Aan de andere kant... lang leve de lente!  Hoe rapper, hoe liever!

Een bende mussen en spreeuwen doen zich tegoed aan het brood dat ik gegooid heb.  Nu en dan zie ik een meesje op en af op het voederhuisje.  Voor die beestjes mag het waarschijnlijk ook super snel terug warmer worden! 

Maar we hebben nu tenminste tijd om beren te maken.  De grote beer moet nog gevuld worden, een kleintje wordt genaaid.  Dat kunnen we nu onbezorgd doen, het weer is toch niet goed...

 

15:20 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

laat de lente maar komen hoor ben die winter zat hoor.

groetjes

Gepost door: daemske | 13-01-10

Dag Zazatje, Dag lieve vriendin ,ik kom nog vlug even tot bij u ,ik was u niet vergeten hoor ,maar zat wat krap in mijn tijd,ik probeer morgen wat vroeger naar u toe te komen.
Vandaag gaat de week alweer doormidden,en ik ben blij dat ik u weer gezond kan
begroeten.Ik kom ook even kijken hoe het verder met je gaat .Ik wens je een
supergezellige knusse midweekavond ,
veel leuke groetjes uit Terneuzen,
en tot ziens he’,liefs,xxxxx Paolo.

Gepost door: paolo | 13-01-10

Het was hier... de hele middag poedersneeuw...maar er ligt toch alweer een nieuw laagje. Omdat de temperaturen stijgen verwacht ik dat dat morgen vanzelf weer weg zal zijn...maar er liogt nog genoeg ijs op de stoepen om het heel ongemakkelijk lopen te maken, vooral met een hond die trekt aan zijn riem!! Hoorde vandaag nog van m'n kapster dat haar tante van de week haar heup gebroken had doordat haar hond aan de riem trok...oei oei oei!
Ik laat m'n haar nooit kleuren hoor...ik vind dat zilvergrijze best mooi! :-))) Schijnt dé nieuwe trend te zijn in 2010...ben ik het van mezelf al!! hahahahahaha!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 13-01-10

zaza elk seizoen heeft wel zijn charmes .In de winter hou ik me binnen bezig met brieven schrijven en op de pc tokkelen ,ik doe al het verstel en naaiwerk dat ik alsmaar uitstelde en tegenwoordig zit ik sjaals te breien ,van die héél lange die de kleinkinderen dan dubbel rond hun nek doen.Maar vraag me niet om te breien in de zomer!! dan doe ik liever wat anders hoor.
Hier sneeuwde het vandaag een beetje en tegen de avond ging het over in regensneeuw.Als het daarop gaat vriezen ...amaaai...Het is aan de kust al een hele tijd droog en sneeuw hadden we enkel vòòr de Kerst .

Gepost door: magda | 13-01-10

Ieder seizoen heeft zijn charmes vind ik...groetjes

Gepost door: Yolanda | 14-01-10

Dag Zazatje,zoals belooft he'. Dag lieve vriendin ,
volgens de laatste berichten
gaat het vandaag beginnen dooien
voor mij mag de gladheid wel verdwijnen
Ik wens je een gezellige knusse donderdag
veel leuke groetjes uit Terneuzen,
en tot ziens he’,liefs, Paolo.

Gepost door: paolo | 14-01-10

DaG Zazatje,maak maar rustig je beertjes he',ik ben nu wel vroeg ook he'. Dag Lieve vriendin,
het is alweer vrijdag ,het weekend staat alweer voor de deur,mijn Lilian en ik hebben nog een drukke dag voor de boeg Vlaamse hutsepot maken voor ongeveer 25 man die bij ons komen eten vanavond maar dat lees je morgen wel,veel lieve groetjes en tot ziens he',Paolo.

Gepost door: paolo | 15-01-10

De commentaren zijn gesloten.