14-01-10

water

Zondagavond werd op canvas de film 'water' getoond.  Nu waren wij wel geïnteresseerd, dus zijn we beginnen kijken.  De film duurde net iets te lang (als we op maandag fris willen zijn, dan moeten we toch op een deftig uur in ons bed... Knipogen), dus hadden we de rest opgenomen.

Even situeren:

Varanasi, 1938. Chuyia is een meisje van acht en zopas weduwe geworden. Zoals de traditie het vereist, wordt haar hoofd kaalgeschoren en wordt ze naar een ashram voor weduwen gebracht. Daar moet ze de rest van haar leven boeten voor haar zonden die de dood van haar man veroorzaakt hebben. Van de vrouwen die de ashram bevolken, leert Chuyia hoe ze zich buiten de dikke muren van het gebouw moet gedragen. In tegenstelling tot haar huisgenoten weigert het meisje zich bij haar lot neer te leggen. Met haar bodemloze energie en speelse karakter zet ze de ashram op stelten en met haar charmes wint ze alle vrouwen voor zich, in het bijzonder Kalyani, de mooiste en op Chuyia na jongste weduwe. Chuyia's optimisme en onafhankelijkheid openen Kalyani de ogen. Wanneer de knappe Narayan zijn oog op haar laat vallen, beslist Kalvani haar leven in eigen handen te nemen…

 

Een zeer mooie film.  De Indische weduwen worden dus in een ashram, een soort tehuis gestuurd, waar ze sociaal en sexueel afgestoten.  Het is een zeer aangrijpende film, over een cultuur waar ik eigenlijk weinig over ken. 

Nu dacht ik dat de tijden wel al geëvolueerd zijn, dat zo'n praktijken niet meer bestaan, maar volgens opzoekingen op internet is het dus nog steeds zo. Daarvan ben ik toch een beetje aangedaan.  Dat spookt door mijn hoofd...

15:13 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Heey,

bedankt voor het duimen.. het heeft zeker gewerkt.
De examens zijn al beter verlopen dan ik had verwacht..
Nog een beetje en ik ben er van af..

Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 14-01-10

mooie reportage Zazatje Dag lieve vriendin,ik kom je een prettige zondag wensen ,nog veel lieve groetjes uit Terneuzen en tot ziens he'liefs, Paolo.

Gepost door: paolo | 17-01-10

De commentaren zijn gesloten.