03-02-10

dingen die stuk gaan... of verdwijnen

Dingen die stuk gaan, je kent het wel, op het moment dat ze niet moeten stuk gaan, als je ze broodnodig hebt...  wij hebben een gps.  Feit is dat ik er regelmatig gebruik van maak, als vrouw vind ik soms moeilijk mijn weg Schamen, behalve als er mooie planten in het vooruitzicht zijn natuurlijk, dan kan het wel makkelijker zijn om de weg te vinden!

Nu was onze gps al een tijdje lastig als we hem moesten opstarten, je moest enkele keren opnieuw proberen, soms lukte het, soms moeilijker, maar toen we hem gisteren wilden opstarten, lukte het helemaal niet meer, hij blokkeerde.  Je kent het, na de nodige verwensingen uit te spreken, ga je op zoek naar het garantiebewijs.  In de map 'garantiebewijzen'...  waar vanalles inzit, waardoor je je ijverig heen worstelt, om dan te ontdekken dat nét dat bewijs dat je nodig hebt, niet te vinden is. 

Na een nachtje rust en wat gepieker ga je toch opnieuw op zoek.  Dan kom je het boekje met de gebruiksaanwijzing tegen.  Hm, goed idee om dat eens door te nemen, je ziet hoe je moet resetten en ja hoor, de gps doet het terug...  hoe zoet klonk de trut haar stem, wat een opluchting...  hahahaha!   De enigste vrouw waar een man naar luistert! 

Gelukkig vond ik het bewijs niet, ik ging in de winkel toch maar met rode wangen gestaan hebben, moest de verkoper mij heel vriendelijk getoond hebben hoe je moet resetten!  Lachen  Maar voor hem ging het een super dag geweest zijn!

Wat ook verdwijnt, zijn muziekgroepen uit mijn iets jongere jaren.  Deze morgen hoorde ik op de radio Stray Cats.  Meteen werd ik een tien à vijftien jaar teruggegooid in de tijd, toen ik nog een andere job had.  Daar was een jongen die zot was van die groep.  Verleden jaar kwamen ze nog naar Brussel, hun afscheidstounee...

Dit jaar gaan mijn vriendje en ik naar Scorpions.  De groep gaat al mee van in de jaren '70, de grote doorbraak was met 'Still loving you'.  Ik heb ze reeds een tweetal keer gezien, maar ben er toch grote fan van...  nu brengen ze volgende maand een nieuwe cd uit, en dan gaan ze op tournee.  Hun afscheidstournee, ze willen stoppen op een moment dat ze nog op hun hoogtepunt staan volgens de nieuwsbrief die ze rondzenden.

Dat de zanger al 62 is, zal er ook wel mee te maken hebben.  Ik begrijp hen wel, er komt een moment dat je moet stoppen en inderdaad, als je stopt op een hoogtepunt, dan is dat het mooiste wat je kan doen.

Het drukt ook met de neus op de feiten: ik word ouder!  Help, voor de mensen onder jullie die een glimlach niet kunnen onderdrukken: go for it, lach maar!  Ik ben niet bang om ouder te worden, maar met het verdwijnen van enkele groepen realiseer je je dat het toch stilletjesaan komt.  Het brengt ook enige weemoed, gelukkig kunnen we nog een concert meepikken, maar het zal ook het laatste zijn.  Nieuwe (en goede) groepen komen in de plaats, de weemoed blijft... 

08:56 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hihi..hahahaaa! Niet eens een glimlach..ik moest hardop lachen! hahaha! Gelukkig maar dat we ouder woren zaza...anders waren we dood! En de Scorpions..? ik dacht dat die alláng gestopt wáren! hahahaha! Mijn favo nederpopband DeDijk lopen al net zo lang mee als dat ik samenwoon met mijn lief, 28 jaar dus...ze hielden al eens een sabbatical year...en ik weet niet hoe lang die mannen het nog vol gaan houden..het schijnt ook een heel vermoeiend bestaan te zijn hè, van hot naar haar rijden en midden in de nacht naar huis...kan me wel voorstellen dat je dat op een gegeven moment niet meer trekt als mens!
Een gps...jawel wij hebben er ook eentje...we hadden in onze Toyota eentje die we Truus noemden...een bitch was het hahahaha! Maar als we in Frankrijk reden, sprak een francaise de plaatsnamen uit...vriendlief kreeg bijna problemen zoals zij Orléans uitsprak...met het aandacht bij de weg houden...zéér sensueel zei ze dat! hahahahahhaaaa! Nu in de Ford is het een dame met...een Vlaams accent...erg schattig! hahahahaha We noemen haar Lieve! hahahahaaa!
Btw...ik kan Axel nog steeds uitlaten hoor...ik viel dus niet van de trap, de trap viel op mij...en hopelijk is het snel over nu, want het duurt me al veel te lang die pijnlijke borst!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 03-02-10

jaja, zo gaat dat, voor je het weet ben je weer wat ouder.. maar we mogen gelukkig zijn dat er een jaartje bij mag komen..

ps: onze gps heeft ook regelmatig kuren, ik moet die meer dan eens resetten.. en weet je wat de fout is volgens de winkel hier bij ons.. te weinig gebruiken. Maar ja als je ergens naartoe moet en je weet de weg, ga je toch niet iedere keer dat mens in de auto installeren,hé.. De miserie begint telkens als de batterij plat raakt..

Gepost door: Annick en Chris | 03-02-10

Dag Zazatje Mooie beschreven Zazatje ,ik kan al een titel verzinnen met je geschrevene wat denk van :''Oud worden met je Gps-je''?
Lieve groetjes ,xxxxx Paolo.

Gepost door: paolo | 04-02-10

Ik ken dat gevoel van de garantiebewijzen helemaal, en dan probeer ik de schuld meestal op iemand anders te steken, terwijl ik weet dat ik ze ben kwijt gespeeld.
En van dat oud worden, zelfs ik had dat gevoel toen Krezip er mee op hield.
Thoh ja, niet aan denken :)
Dat proberen we toch.

Groetjes!

Gepost door: Fairytalegirl | 04-02-10

De commentaren zijn gesloten.