12-02-10

koning winter

Geeft zich dit jaar niet gewonnen.  Ondanks de foto's van alle plantjes die al beginnen te schieten, heeft het woensdag toch terug gesneeuwd...  terug heel mooie tafereeltjes, maar zoals zo veel gebeurt, een mens raakt gewoon aan schoonheid...

Gisteren was het bijtend koud.  De wind ging door merg en been...  toch hebben we thuis wat kippen (haantjes) geslacht.  Met spijt in het hart, want het waren echt mooie beestjes en er zaten een paar redelijk tamme in.  Maar als diezelfde lieftallige wezens dan veranderden in brokken testosteron en ze gingen massaal naar hetzelfde hennetje om haar te verkrachten, dan was duidelijk dat ze beter in de pot dan in de tuin zaten!  Wat bij deze gebeurd is.

Vandaag is het schitterend weer, de zon schijnt en de sneeuwtaferelen zijn echt hemels om te zien.  Ondertussen zijn de wegen ook overal vrijgemaakt, wat het nog eens zo aangenaam maakt.

Mijn grootvader zei altijd: 'de korte maand is de koude maand' en ons ma zegt altijd 'in februari beginnen de dagen te lengen, maar het kan dan zo koud zijn dat je verlangt tot je de rolluiken en de gordijnen kan toedoen'.  Wijsheid komt met de jaren, ik moet ze alletwee gelijk geven!

Morgen en overmorgen gaan we er vandoor, een weekendje er op uit... groetjes!

14:12 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Geniet van jullie valentijn weekendje...

Annick en Chris

Gepost door: Annick en Chris | 12-02-10

Oehh... ik zou er geen hap van kunnen eten denk ik...van zo'n beestje dat je echt gekend hebt...noem het maar struisvogelig, maar ik heb toch liever een anonieme kip op m'n bord hhahahahaaaa! En van dat dumpen, dat zou best goed kunnen...het is eerst een hele tijd konijnen geweest die je overal in het openbare groen zag huppelen...zou dan nu het pluimvee aan de beurt zijn?? Ik hoop van niet...heb eens een kipje overreden (kon er echt niks aan doen, kwam ineens de weg op!)en ben er dagen ziek van geweest!
Het is nu echt wel mooi weer hè...zo'n zonnetje erbij maakt veel van de kou weer goed. Alleen zeggen de weermannen dat er volgende week wer nieuwe sneeuw komt...dát hoop ik toch niet want ik wil v''olgend weekend weg..!! :-)))
Liefs!

Gepost door: mizzD | 12-02-10

Oho Zaza een Valentijnsweekend!? Gelijk heb je.Geniet ervan en hopelijk valt het weer een beetje mee waar je ook heen bent.

Gepost door: magda | 13-02-10

hopelijk zijn jullie nu mooi aan het genieten

Gepost door: daemske | 14-02-10

Hopelijk hebben jullie een leuk, romantisch Valentijnweekend achter de rug, Zaza :-) Met spruitjes op het feestmenu? ;-)

Ik wens je een prettige week toe. Met zoonlief in de sneeuw?

Groetjes

Gepost door: Rudi | 15-02-10

Hé Zazatje, zeker met de foto's van vorig rubriekje verlangen we toch tillekesaan naar de lente hé.
Groetjes,

Gepost door: Gidsjoris | 16-02-10

De commentaren zijn gesloten.