17-02-10

vaatwas

De vaatwas in het huis van mijn vriend was stuk.  De nieuwe huurster had er ons op gewezen en we hebben geluk, het toestel is nog steeds in garantie.

Vandaag gingen ze komen om te repareren.  Een half uur voordien kreeg ik een telefoontje 'binnen twientieg minoeten ben ik da vo de vaatwas'.  Ok, dat ging misschien een moeilijke conversatie worden, maar ik was toch blij dat de brave man belde.

Eens aangekomen ging hij meteen over tot aktie.  Een 'vreemde' man, die het nederlands niet machtig was, maar hij was wel zeer daadkrachtig en hij heeft echt zijn best gedaan om het toestel terug te repareren.  Maar het ging niet, de 'vaa' isj kapoet.  Juist ja, de vaa... hij heeft het getoond en ik denk dat ik het nu wel weet, maar wat het is, tsjah, ik ben een van die typische vrouwen die niks van techniek weten natuurlijk!

Nu was er uit het toestel ook een helehoop water gestroomd, wat eigen is aan zo'n toestel, maar ik vond het absoluut niet leuk.  Het water was op de laminaat gestroomd.  Origineel lag er in het hele huis overal een 'gewone' vloer, in steen, die je eens stevig kan boenen.  Maar onze huurster is er haar paleisje van aan het maken en ze wilde laminaat leggen, wat ze ook gedaan heeft.

Nu is het niet aangeraden om laminaat heel nat te dweilen, laat staan er een emmer water over te gieten!!!  Ik had bijna een hartstilstand.  Gelukkig was er een dweil binnen handbereik en ik heb alles netjes en snel opgedweild. 

Ondertussen had de brave man de vaatwas in de bestelwagen gezet en kwam hij zeggen dat hij hem voelgende week terig zal bringen.  Geen probleem, het was al rond de middag en ik zag op de zetel zijn broodjes liggen.

Ergens voelde ik mee met de man.  Een vreemd land, een taal die je niet machtig bent en dan nog moeten eten in de auto...  maar in het huis kon ik hem niks aanbieden, er staan al spullen in van de huurster en die kan je moeilijk gebruiken!

14:40 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Een Pool waarschijnlijk? Hier zijn er heel veel Polen die dat soort werk doen...typisch genoeg want voor zulk 'klantenwerk' is het toch wel fijn als je de mensen een beetje kunt verstaan hè, vooral als er technische dingen uitgelegd dienen te worden! Maar het zijn vaak wel harde werkers dus dat is dan weer een pré.
Btw...heb hier al 20 jaar laminaat liggen(wel gelijmde..dat doen ze tegenwoordig niet meer zo vaak)..hoeveel water daar in de loop der jaren al niet overheen is gegaan weet ik niet en het ligt nog steeds heel goed hoor! Maar inderdaad...als het op iemand anders z'n spullen gebeurt is het nooit zo leuk natuurlijk!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 17-02-10

Ps... mijn allerhartelijkste gelukwensen aan je jarige moeder! :-)
xxx

Gepost door: mizzD | 17-02-10

De mijne is ook kapot maar ik ben aan een nieuwe toe...fijne donderdag

Gepost door: Yolanda | 18-02-10

Wij hebben zo eens een 'vreemde' dokter gehad.
Ik had medelijden, maar de bewondering was nog veel groter. Ik zou het niet kunnen :)
Hopelijk komt alles goed met de vloer!

Grtjs

Gepost door: Fairytalegirl | 18-02-10

ik heb veel bewondering voor die man ,hij werkt toch in een vreemd land

Gepost door: daemske | 18-02-10

dag Zaza, het ergste is dat zo'n karweitjes altijd veel geld kosten!Misschien kan die nog hersteld worden. Hopelijk is dat laminaat niet beschadigd .Anders de verzekering verwittigen!

Gepost door: magda | 18-02-10

De commentaren zijn gesloten.