08-07-10

ambiance

Hihi, voor de mensen die dachten dat ik nog in katzwijm lag van het heerlijke dansen met mijn ventje...  ik ben er nog!

Er is al heel wat gebeurd.  De examens zijn voorbij, de studenten kunnen van een hete en welverdiende vakantie genieten en op mijn werk zijn de abonnementen binnengestroomd.

Dat was in een notendop natuurlijk.  Gelukkig hebben we momenteel heel veel werk, dat betekent dat we terug een goed en leuk seizoen tegemoet gaan (na de vakantie natuurlijk).

We zijn ook op personeelsuitstap geweest.  Het was een verassing.  We zijn aangekomen bij de kerncentrales van Doel en daar hebben we een fietstocht gemaakt van 34 km.  De kilometers waren voorbij voor we het goed en wel doorhadden, de hongerigen werden gespeisd, de dorstigen gelaafd (het was op 1 juli en het was toch behoorlijk warm toen) en we zijn gestopt in Doel. 

Een dubbel gevoel geeft het, de stad.  Er staan woningen met een verwittiging: 'betreden op eigen risico', en er naast hangt een blaadje aan het raam 'bewoond'.  Ergens geeft het toch een desolate indruk.  Maar het was toch speciaal om te zien.  Voor de mensen die het ook eens willen meemaken, je kan de route doen, te starten vanuit de centrales.  Daar zijn fietsen ter beschikking (te reserveren voordien) en dan kan je de toer doen.  Er zijn een drietal stopplaatsen, waar je kan genieten van de rust en het landschap (op de tweede plaats kan je over de dijk ook gaan kijken naar het verdonken land van Saeftinghe) en het is vooral een oase van stilte...

Verder was het rustig, tot op een avond iemand aan de deur stond met de mededeling dat het schooltje op woensdag ging afgebroken worden.  Meteen voelde je op de wijk de spanning stijgen.  Ook de onrust, naast het schooltje staat een oud huis dat eigenlijk niet meer in goede staat is, dus wat gaat daar mee gebeuren?

Maar woensdag kwam en ging, en donderdag en vrijdag...  en toen brachten ze een kraan.  Het zinderde, ze kwamen zaterdag afbreken.  Iedereen paraat om te kijken.

Nu zijn we al donderdag en het gaat vooruit.  De tijd vliegt mee, want 's avonds staat de hele straat verenigd te kijken naar de werken.  Iedereen heeft een mening, iedereen babbelt tegen iedereen.  Kennissen komen terug in beeld, grapjes vliegen heen en weer, herinneringen worden bovengehaald...  een heerlijke ervaring eigenlijk.  Gelukkig dat er niet elk jaar dingen moeten afgebroken worden, maar wel leuk dat de wijk zo aan elkaar hangt!

Mijn tuinhuis is ook al uitgemest.  Hihi, dat was mijn 'kotje' en mijn vriendje heeft al heel jaloers opgemerkt dat het precies een living is.  hahaha, als hij braaf is mag hij eens op bezoek komen!

 

09:24 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Op bezoek komen... om een dansje te doen? hahahahahaa!

Tja, dat stuk wijk hier dat afgebroken wordt, nadert z'n einde...er staat al bijna niks meer. Geregeld zie ik er nog mensen staan kijken, denk wel mensen die er gewoond hebben, maar niet veel en een praatje slaan ze niet...toch anders als het je huizen zijn denk ik dan een schooltje!
Dat Doel, dat is er nog steeds? Dat gaat ook maar langzaam dan dat dat afgebroken wordt hè...zo duurt de pijn extra lang. Ik vind het maar een triest gezicht, van die leegstaande huizen.
Und ja: schade Deutschland, alles ist vorbei! hahahahahaa! We hadden ze kunnen hebben denk ik...en de thriller was des te groter geweest...maar bij verlies de kater véél groter, dus ik ben wel blij. Het gaat nog moeilijk worden, maar ik geef NL wel een kans kampioen te worden hoor!
Liefs!
ps. yep...álle foto's van internet gehaald hahahahahha nee hoor!

Gepost door: mizzD | 08-07-10

Wohoooooow! De knieval?...laat 'm dat maar niet lezen hè! whahahahaa!
En tjonge nou...die Spanjaarden zijn echt wel snoepjes...heb je de ogen van die Xavi weleens gezien? mjammmmm! hahahahaha!
Oranje meets Spanje...may the best team win! :-)))

Gepost door: mizzD | 08-07-10

dankje voor je reactie x theeft me wa geholpen

Gepost door: dreamgirl | 08-07-10

Moet inderdaad raar gedaan hebben om dat eens te zien.
enneuh; ik heb geen hitteslag ;-)

Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 08-07-10

ben eindelijk in gang geraakt om wat blogjes te bezoeken..

Gepost door: Annick | 14-07-10

Ja je bent niet in katzwijm gevallen na die laatste foto's,hahaha! Je bent een bezige bij geweest! Geniet van de mooie zomer,want die is straks weer voorbij.

Gepost door: magda | 20-07-10

De commentaren zijn gesloten.