02-11-10

kattenbelletje

Héhé, de eerste dagen van de jaarbeurs zijn voorbij...  en de zenuwen waren nergens voor nodig!

Er was veel respons, veel mensen die blijkbaar ook beren maken, vooral dames...  het grappigste waren een paar oudere dametjes.  Van ver had ik ze al zien gluren, dus toen ze al hun moed verzameld hadden was ik toch wel nieuwsgierig.  Aangekomen aan mijn tafel zei één van de twee: 'moh, 't zien aptjes'...  ik heb op mijn tanden gebeten om niet te gieren van het lachen.  Aapjes...  ok, het zijn niet allemaal klassieke beren, maar een aap en een beer...  aan de andere kant, ze vonden ze wel grappig.

Er is ook een beertje geadopteerd...  door een lieve dame die er goed zal voor zorgen!

Nu vraag ik me af hoe het komt dat vooral dames beren maken.  Er zijn heren, maar ze zijn niet zeer talrijk en velen durven er blijkbaar niet voor uitkomen...  jammer!

Vandaag was een werkdag.  In de Spil is het volop Twinkelweek en de kindjes waren zo blij, echt leuk om te zien.  Eerst was er een film, nadien was het Pinataslag...

Voor de mensen die de pinata niet kennen, hier de uitleg van Wikipedia:

Een piñata is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten en cadeaus.

Piñatas komen van oorsprong uit Mexico, en worden daar gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. De piñata wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna hij wordt opgehangen. De kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan zodat er wanneer hij breekt, een stortvloed van snoepjes, confetti e.d. over de kinderen heen valt.

De piñata is niet erg sterk. Het bestaat vaak uit stro, papier-maché of klei. Vroeger had een piñata meestal de vorm van een dier (vaak een ezel) of mens.

De traditionele Mexicaanse piñata is het een zevenpuntige ster, waar elke punt voor een van de zeven hoofdzonden staat. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende figuurtjes beschikbaar, zoals auto's, tekenfilmfiguren en dergelijke.

Geloof me, de kinderen vinden het super!  Ze zijn bij ons gevuld met sterrenconfetti, maar het plezier om ze stuk te slaan is er niet minder om...

Morgen nog een middag jaarbeurs...  ik ben benieuwd!

17:29 Gepost door zaza | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Onze hond bezorgde gisteren een beer een handicap. Ik had niet in de gaten dat hij hem van de zetel in de dressing had genomen. De beer zal vanaf nu door het leven gaan als piraat met een lapje over één oog. :-(

Gepost door: Nana | 02-11-10

Hihi...de reaktie van Nana herinnert mij eraan dat ik óók een beer heb meeen handicap...toen Lennox nog een pup was heeft hij Bogie z'n neus opgegeten hahahahaha! Die gaat sindsdien neusloos door het leven! :-)
Fijn te lezen dat het allemaal heel leuk is...ik dacht het al! Ik weet niet of er veel heren iets met beren zullen hebben...maar natuurlijk is de teddybeer vernoemd naar Teddy Roosevelt, die Amerikaanse president...dat was er dan toch alvast eentje die ervoor uitkwam! hahahaha!
Ik wist al wat een pinata was...maar niet dat dat ook in België gedaan werd hahaha! Lijkt me erg grappig om te zien...zoiets als het traditionele koekhappen hier op Koninginnedag! haha!

En Stressless-seats?...ik was compleet gestresst toen ik na die drie dagen nog niks gevonden had...had er wel wat extra geld voor over gehad om te kunnen slagen, maar helaas...ook in het duurdere segment zat er niks naar onze smaak bij.
Liefs!

Gepost door: mizzD | 02-11-10

De commentaren zijn gesloten.