29-11-10

gebed

Lieve autobestuurders,

lekker warm in jullie wagen

denk aan ons, moedige fietsgebruikers

aan het duwen tegen de wind en tegen de sneeuw

ook wij houden niet van files

maar laat ons aub langsrijden

zodat wij niet moeten wachten in de koude sneeuw

en geef ons onze voorrang

dan helpen wij u als het moet

 

ps: vrije vertaling: lieve automobilisten, als het sneeuwt en u staat in de file, wij begrijpen u, maar kan u aub een beetje medeleven tonen met de weggebruikers die niet lekker warm in de wagen zitten?  Mensen die te voet zijn, of met de fiets, of wielwagengebruikers, laat ze aub door, ze hebben het ook niet zo begrepen op die koude sneeuw!

Bloggertjes, donderdag moest ik door de sneeuw.  Ondergetekende heeft dat moedig gedaan, wetende dat haar zoontje en zijn vriendje ook van school naar huis met de fiets moesten.  Op de meeste plaatsen ging het wel, het fietspad lag niet te glad.  Maar de chauffeurs vonden het absoluut niet nodig om ons door te laten.  Meermaals stonden ze rustig te wachten op  het fietspad, of stonden ze zo dicht tegen het voetpad dat ook wij niet doorkonden. 

Nochtans: niet ver van ons huis is een auto in de gracht gegleden.  De weg lag dan ook spiegelglad.  Robin en zijn vriendje zijn meteen gestopt (13 en 14 jaar!) en hebben de bestuurster uit de wagen geholpen.  Daarna hebben ze gevraagd of ze nog iemand moesten verwittigen, maar dat was niet nodig...  om maar te zeggen dat er toch nog jeugd is die het hart op de juiste plaats heeft!

 

10:38 Gepost door zaza | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig maar! Ik ben er niet van om alle jongelui maar over één kam te scheren hoor...er zijn er vast ook nog heel veel met het hart op de juiste plaats...maar over die lees je zelden in de krant hè!
En ja...die mensen in die warme auto's denken maar weinig aan hun medeweggebruikers...ik merk dat ook als ik met de hond loop...snel nog even voor je langs schieten ook als je bij een zebrapad begint over te steken...ik heb dan altijd al een halve hartverstuiking, omdat die hond vaak sneller begint over te steken dan ik...en je zou hem toch maar voor je neus aangereden zien worden hè!
Ik snap het niet...als ik in de auto zit, ben ik toch een stuk meedenkender met het langzame verkeer..misschien omdát ik ook vaak loop...en jij zal dat hebben omdat je ook vaak fietst. Ik wil dus ook alle autobestuurders niet over één kam scheren...maar er zitten er behoorlijk asociale ook bij hè! :-)
Liefs!

Gepost door: mizzD | 29-11-10

heb genoten van jouw verslag en foto's

Gepost door: Annick | 29-11-10

Ja dat is zo,er zijn veel mensen die zich niks aantrekken van hun medemens.Als zij maar hun goesting kunnen doen. Juist met dit weer is het zo gevaarlijk op de weg en fietsers zijn dan nog méér zwakke weggebruikers.
Ik ben er zeker van dat er veel jongeren zijn met het hart op de juiste plaats zoals er ook volwassenen zijn met een goed hart.
Wees toch maar voorzichtig met dit weer !

Gepost door: magda | 29-11-10

Op de fiets ben je zo weerloos hè. Als ik autorij realiseer ik me dat amper, als ik fiets, wat ik meestal doe, des te meer!

Gepost door: danique | 01-12-10

goed gedaan
houden zo

Gepost door: ludo | 02-12-10

De commentaren zijn gesloten.