29-11-10

gebed

Lieve autobestuurders,

lekker warm in jullie wagen

denk aan ons, moedige fietsgebruikers

aan het duwen tegen de wind en tegen de sneeuw

ook wij houden niet van files

maar laat ons aub langsrijden

zodat wij niet moeten wachten in de koude sneeuw

en geef ons onze voorrang

dan helpen wij u als het moet

 

ps: vrije vertaling: lieve automobilisten, als het sneeuwt en u staat in de file, wij begrijpen u, maar kan u aub een beetje medeleven tonen met de weggebruikers die niet lekker warm in de wagen zitten?  Mensen die te voet zijn, of met de fiets, of wielwagengebruikers, laat ze aub door, ze hebben het ook niet zo begrepen op die koude sneeuw!

Bloggertjes, donderdag moest ik door de sneeuw.  Ondergetekende heeft dat moedig gedaan, wetende dat haar zoontje en zijn vriendje ook van school naar huis met de fiets moesten.  Op de meeste plaatsen ging het wel, het fietspad lag niet te glad.  Maar de chauffeurs vonden het absoluut niet nodig om ons door te laten.  Meermaals stonden ze rustig te wachten op  het fietspad, of stonden ze zo dicht tegen het voetpad dat ook wij niet doorkonden. 

Nochtans: niet ver van ons huis is een auto in de gracht gegleden.  De weg lag dan ook spiegelglad.  Robin en zijn vriendje zijn meteen gestopt (13 en 14 jaar!) en hebben de bestuurster uit de wagen geholpen.  Daarna hebben ze gevraagd of ze nog iemand moesten verwittigen, maar dat was niet nodig...  om maar te zeggen dat er toch nog jeugd is die het hart op de juiste plaats heeft!

 

10:38 Gepost door zaza | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-11-10

herman...

Zaterdag zijn we naar de voorstelling van Herman Van Veen geweest.  Die man staat er, een artiest die al jaren op de planken staat, die al geacteerd heeft, die zingt...

Als je hem zag, zag hij er broos uit, breekbaar, een ouder iemand die duidelijk al een leven achter zich heeft.  Die ook van plan is om nog een leven voor zich te hebben...  Dan begint hij te zingen en voor te dragen, en dan weet je: die man staat er nog.  Schitterend, hij bespeelt het publiek, zingt, danst. 

Daar heb je dan natuurlijk ook bedenkingen bij: ga ik er ook nog zo goed uitzien op die leeftijd?  En ga ik ook nog zo'n goede conditie hebben? 

Maar we hebben genoten, mijn vriendje en ik, soms had het iets spontaner gemogen, maar het was een show die af was, zeker weten!

Gisteren zijn we bij vrienden gaan eten.  Lekker gegeten, een gezellig samen zijn.  Zoals dat moet met vrienden, gezelligheid troef. 

De tijd gaat tegenwoordig veel te snel.  Komt dat door ouder worden, of komt dat omdat we te veel willen?  Soms wens je dat je eens een paar dagen thuis zou kunnen zitten, maar dan ben je thuis en heb je toch geen tijd om te doen wat je wil...

Ah ja, we zijn al aan het plannen om de tuin wat aan te passen.  Volgend jaar gaan we een vijver aanleggen.  Natuurlijk moeten we dat allemaal eens goed uitmeten en bekijken, want dat is niet iets wat je dan zomaar verlegt of terug wegneemt natuurlijk.  Er zijn al wat dwerghosta's voorradig, de schoenlappersplant mag ook dichterbij, die komen niet zo hoog en dat moet wel, zodat we de vijver steeds goed kunnen bekijken... 

Voor de mensen die nog potplanten buiten staan hebben, de weersvoorspellers zijn het allemaal eens met elkaar: nog enkele dagen temperaturen boven 0, vanaf woensdag gaan ze zakken, er komt vorst, kans op een sneeuwbui (ook in Vlaanderen!)...  kortom: Koning Winter is in aantocht en verwittigde mensen zijn er veel waard!!!

10:26 Gepost door zaza | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-11-10

jaarbeurs

De jaarbeurs is voorbij.  Zoals gezegd hebben we er twaalf dagen gestaan met vzw De Ladder.  Het is een ervaring die we rijker zijn, dat is zeker.

Wat ook zeker is, is dat een jaarbeurs een handelsbeurs is, waar weinig of geen interesse is in kunst, in welke vorm dan ook.  Nu, op zich kan niemand klagen, we hebben allemaal wel iets verkocht, wat toch meegenomen is, en we zijn weer iets bekender... hopen we stiekem toch!

Twaalf dagen zijn ook heel wat langer dan men zou denken.  Je denkt van tussendoor nog tijd te hebben voor vanalles, maar daar staan is toch vrij vermoeiend... 

We hebben wel gelachen.  Wij zaten de mensen te bekijken die langskwamen.  Sommigen hadden ietwat interesse, maar zodra je vriendelijk glimlachte, vluchtten ze weg.  Anderen keken eens vluchtig en stapten snel door, nog anderen kwamen effectief binnen.  Sommige mensen waren oprecht geïnteresseerd, anderen waren totaal onverschillig, maar zitten kijken naar mensen en je afvragen wat ze voor werk zouden doen en zo, dat was toch wel heel leuk!

In ieder geval, het is voorbij, nu kan ik thuis aan de grote kuis beginnen...  en de foto's van buren verder op de blog zetten...

Nog voor iedereen een heel fijn weekend!!!

15:49 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-11-10

sfeerbeelden buren bij kunstenaars, 16 en 17 oktober

geniet even mee...

_MG_0073.jpgenkelen hadden het lumineuze idee om een act te doen, het resultaat was fantastisch!

Dan hadden we studio Jutosa van Roeselare en zij hebben de foto's geschoten...

 

 

 

 

 

 

De rest van de foto's komen nog, maar er is toch een en ander veranderd op de skynetblogs, waardoor ik ze op een andere manier zal moeten downloaden... 

11:21 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-11-10

kattenbelletje

Héhé, de eerste dagen van de jaarbeurs zijn voorbij...  en de zenuwen waren nergens voor nodig!

Er was veel respons, veel mensen die blijkbaar ook beren maken, vooral dames...  het grappigste waren een paar oudere dametjes.  Van ver had ik ze al zien gluren, dus toen ze al hun moed verzameld hadden was ik toch wel nieuwsgierig.  Aangekomen aan mijn tafel zei één van de twee: 'moh, 't zien aptjes'...  ik heb op mijn tanden gebeten om niet te gieren van het lachen.  Aapjes...  ok, het zijn niet allemaal klassieke beren, maar een aap en een beer...  aan de andere kant, ze vonden ze wel grappig.

Er is ook een beertje geadopteerd...  door een lieve dame die er goed zal voor zorgen!

Nu vraag ik me af hoe het komt dat vooral dames beren maken.  Er zijn heren, maar ze zijn niet zeer talrijk en velen durven er blijkbaar niet voor uitkomen...  jammer!

Vandaag was een werkdag.  In de Spil is het volop Twinkelweek en de kindjes waren zo blij, echt leuk om te zien.  Eerst was er een film, nadien was het Pinataslag...

Voor de mensen die de pinata niet kennen, hier de uitleg van Wikipedia:

Een piñata is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten en cadeaus.

Piñatas komen van oorsprong uit Mexico, en worden daar gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. De piñata wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna hij wordt opgehangen. De kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan zodat er wanneer hij breekt, een stortvloed van snoepjes, confetti e.d. over de kinderen heen valt.

De piñata is niet erg sterk. Het bestaat vaak uit stro, papier-maché of klei. Vroeger had een piñata meestal de vorm van een dier (vaak een ezel) of mens.

De traditionele Mexicaanse piñata is het een zevenpuntige ster, waar elke punt voor een van de zeven hoofdzonden staat. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende figuurtjes beschikbaar, zoals auto's, tekenfilmfiguren en dergelijke.

Geloof me, de kinderen vinden het super!  Ze zijn bij ons gevuld met sterrenconfetti, maar het plezier om ze stuk te slaan is er niet minder om...

Morgen nog een middag jaarbeurs...  ik ben benieuwd!

17:29 Gepost door zaza | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |