03-01-11

een nieuw jaar...

Het oude jaar is voorbij.  De vrienden en familie zijn langsgeweest, de geschenkjes uitgedeeld en geopend, de arme kalkoenen zijn geslacht en verorberd, de tiramisu was lekker, maar volgens Robin was het chocoladeglaasje met peer lekkerder...  vandaag worden de laatste restjes verorberd en we zijn weer op weg in het nieuwe jaar...

Ondertussen begint het voorjaar toch een beetje te kriebelen.  De eerste sneeuwklokjes heb ik nog niet gezien, maar ik lig op de loer om ze te vereeuwigen als ze komen piepen.  De kippen hebben de weg over de omheining terug gevonden.  Als we ze kunnen vangen zullen we dus weer hun vleugels moeten inkorten.  Gisteren was er al een visje heeeeel actief.  Het zwom vrolijk rond, om de lente te verwelkomen hoop ik!

Maar we hebben weer eens het hele feestgedruis overleefd.  Overleefd, niet dat het niet fijn was, integendeel, met vrienden aan tafel is het altijd leuk en gezellig.  Hier op de wijk werd ook veel vuurwerk afgestoken.  Op zich heel mooi, echt een spectakel.  Maar die arme Medart (onze buur-ezel) was toch weer heel erg bang en de katten, die vonden het ook niet bepaald super!  Nu gaan ze al weer met volle moed naar buiten, maar ze hebben toch een heel eind niet meer verroerd!

Vandaag ben ik begonnen met het uitmesten van de kasten.  Met wat volk over de vloer bleek weer eens hoe vol de kasten zitten met spullen die toch nooit gebruikt worden.  Dan ken je het systeem waarschijnlijk wel: je steekt iets in de kast, je houdt het tegen met je ene hand en met je andere hand doe je snel snel de deur dicht...  truuken uit de doos die je had als puber, als je ouders vooral niet in de kast mochten!  Maar nu is dat probleem er niet meer, dus beginnen we dit jaar met de grote voorjaarsschoonmaak.  Hahahahaha, wat je al niet vindt als je begint te rommelen!  Oude foto's, van die prehistorische analoge fototoestelletjes, oude juwelen waar een massa herinneringen aanhangen...  het wordt een boeiende dag voor mij!

Morgen mag onze boom dan weg, dan kunnen we ook nog eens grondig poetsen.  De ramen moeten ook zo nodig eens gewassen worden, alles voor een fris voorjaar!  Zou dat betekenen dat de lente in aankomst is?  Of zijn het enkel de kriebels?

11:36 Gepost door zaza | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Wij gaan morgen ook onze boom wegdoen..
Hm, laat ons hopen dat de lente er snel is!

Grtjs

Gepost door: Fairytale Girl | 03-01-11

Dag lieve Zaza

Volgens mij gaat het eerst nog enkele keren goed vriezen en misschiezn ook sneeuwen, vooraleer de lente haar intrede doet! En je er kan aan beginnen denken een plekje te zoeken waar de spruitjes kunnen groeien ;-) Zie dat je kippen de zaden of plantjes niet om zeep kunnen helpen :-)

Hartelijk dank voor je lieve berichtjes, Zaza. Ondanks het feit dat we elkaar (nog) nooit hebben ontmoet, heb ik toch het gevoel dat we dicht bij elkaar... euch.. 'staan'. :-)

Mijn allerbeste weznsen zend ik je toe, voor een plezant kalenderjaar 2011 voor jouw gezinnetje!

Lieve groeten en 3 SUPER DIKKE Nieuwjaarskussen

Rudi

Gepost door: Rudi Van Damme | 03-01-11

Ja het blijkt dat je het feestgedruis goed hebt doorstaan ,als je handen nu al jeuken om op te ruimen.,hahaha.Ik voel bijlange nog de lente niet en de sneeuwklokjes heb ik ook nog niet ontdekt in mijn tuin.
Maar ik wens je alvast een actief en vrolijk jaar toe en nog veel werkgenot in en rond je huis.Want die werken liggen wellicht een beetje stil.

Gepost door: magda | 03-01-11

Kriebels...die lente, die is er nog láng niet hoor...en normaal gesproken is december nog maar de mildste wintermaand...er staat ons vast nog wat te wachten! Maar ik zag wel al de groene puntjes van de sneeuwklokjes boven de grond komen piepen...die wachten niet op de lente hè! :-)
Hoop dat het opruimwerk er al op zit voor je hehe...mijn boom en de kerstspullen zijn alweer opgeruimd, maar de kasten...daar begin ik niet aan hoor...gewoon snel dichtduwen dus hahahahahaa!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 06-01-11

Op naar de lente!

Gepost door: danique | 07-01-11

How's life at the Zaza sight of the earth?

Gepost door: danique | 28-01-11

Héhé...leef je nog???

Gepost door: mizzD | 15-02-11

De commentaren zijn gesloten.