27-06-13

foto's

Foto's...  ofte hoe vanalles blijkbaar veranderd is en hoe ik die foto's niet meer op mijn blog krijg...  alle hulp is welkom Lachen, the sooner, the better!

De vissen zijn vorige week in aktie geschoten.  Ze waren met het warme weer helemaal door het dolle heen en ze zijn beginnen paaien.  Ik vrees dat het al te laat zal zijn voor nog veel nageslacht, maar zij hebben zich in ieder geval uitstekend geamuseerd.  Waar voordien de balderen van de lelies netjes dreven op het water, daar lagen ze nu helemaal door elkaar, want de koi karpers, Romeo en Julia, waren enthousiast aan het meedoen.  De katten vonden het ook al helemaal het einde, die droomden waarschijnlijk van vissen die in hun bekje zouden vliegen...  mooi niet, zelf al zijn het maar vissen, ze zijn toch niet zo dom...

Wat de koi's betreft, eigenlijk hadden we nooit plannen om meteen grote vissen in de vijver te plaatsen.  Wij waren al content om van die kleine, rode visjes te halen, die in de vijver te steken en ze dan te zien groeien.  Maar een lieve buurman had andere plannen.  Hij wist dat we bezig waren om een vijver aan te leggen en hij vroeg enthousiast als hij eens een paar visjes moest meebrengen voor ons.  Hij gaat soms wat vissen bij een goede vriend van hem.

Wij vonden dat zeker ok, een paar extra visjes zijn altijd welkom.  Hij kwam terug thuis, al wat later op de avond.  Hij had een grote ton mee, stond al in de tuin en zei 'ik zal ze er in kippen é!'.  Toen zagen we onze reuzen zwemmen...  een grote oranje en een iets kleinere rood met zwarte.  We geloofden onze ogen eerst niet, maar ondertussen zijn het wel de enigste vissen met een naam...  Romeo en Julia...

Voor de mensen die wat foto's willen zien, je kan me ook terugvinden op facebook, daar is het wel gelukt om foto's te plaatsen...  je moet maar een mailtje sturen, dan worden we vrienden.

groetjes!!!

16:06 Gepost door zaza | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-06-13

batjes

In Roeselare zijn er batjes...  jammer van het weer, want dat werkt echt niet mee!  Deze week nog 30°, nu nog amper 20°, what a difference a day means!!

Maar ik had jullie wat foto's beloofd, wel hier komen er een deel... :-)

de tuin in mei, 'dankzij' het slecht weer is alles samen in bloei gekomen en is alles ook heeeeel lang mooi blijven bloeien...

DSC00407.JPG

 

 

 

 

en de andere kant...

DSC00408.JPG

16:57 Gepost door zaza in dag-boek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-06-13

zwoel

Vandaag is het zwoel...  als we buiten komen drukt de hitte op ons.  Maar we willen niet klagen, nee hoor, eindelijk een beetje zomer...  het is wel welkom!

Gisteravond hebben we genoten van het terras.  Wij lekker lui in een zetel.  We hebben nieuwe zetels gekocht en ze zitten echt heerlijk!!! Zelfs zonder kussen is het zalig vertoeven.  Ondertussen hebben we het kabbelen van de vijver op de achtergrond, de katten lagen lekker lui op het terras, wel her en der verspreid, maar heel lang en lui...

In de Spil zijn we al weer volop met het volgende seizoen bezig.  De abonnementen kunnen nu online gereserveerd worden en dat betekent voor ons toch ietwat vroeger vakantie...  yeaha!  Niet dat we langer sluiten, maar we kunnen nu wel de uurtjes nemen waarvoor we het hele seizoen hard gewerkt hebben.  

Volgende week maandag krijgen we ook een extra dagje verlof... in Roeselare zijn het batjes...  en we zien dat zitten!

Robin zit volop in de examens.  Het een gaat al beter dan het ander en soms raakt hij de moed een beetje kwijt.  Vooral als hij 's avonds moe wordt, dan begint hij te twijfelen of het allemaal wel gaat lukken.  Nu ben ik er redelijk zeker van dat hij het wel schitterend gaat doen, maar zoals bij elke moeder slaat bij mij ook soms wat twijfel toe.  Ik probeer om de druk niet te hoog te leggen, ik probeer om hem wat moed in te spreken, maar vroeger lag dat bij mij ietwat anders.  Hij wil echt de eerste zijn en dat is soms toch wel lastig!

Maar nog een week en het is gedaan, dan kunnen we aan vakantie denken...  dan mogen Robin zijn blokjes er af en dan mogen we rusten...  zalig!!!

17:23 Gepost door zaza in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-06-13

Back in town...

Net las ik dat die lieve Gids Joris vraagt hoe het met me gaat. Ik vind dat nu zo tof dat ik besloten heb om zo nu en dan toch nog eens iets te posten. Ondertussen zijn we een paar jaar verder, de lente heeft wat op zich laten wachten en nu is out of the blue de zomer aangekomen, zalig! De vorige twee jaar zijn er enkele tuinzetels gesneuveld. Ze waren al oud, maar ze zaten super makkelijk (volgens mij maken ze ze niet meer zo tegenwoordig). Verleden jaar hadden we vrienden op bezoek en de laatste stoel van de drie werd gebruikt. Enkele dagen later is hij door zijn poten gezakt, toen ik me wilde installeren. Gelukkig ben ik er met de schrik van af gekomen en nog gelukkiger niet een bezoeker! Dit naar hebben we nieuwe gekocht. Heel toffe, mooie, prettig om in te zitten... Maar toen kwamen de stoelen aan en het bleef koud... Maar ze staan buiten en we vinden ze zalig! De tuin heeft dit seizoen wel mooi gebloeid, de azalea's en rododendrons hebben nog nooit zo lang gebloeid, dat is dan een van de weinige pluspunten van het koud weer. Later volgt zeker nog een foto! De bende poezen is ook uitgebreid. Nero van de buren is bij ons komen wonen, door omstandigheden zijn de buren verhuisd en Nero is bij ons gebleven. Dan is er nu ook Minoes, een gevallen engeltje die aangekomen is, die maar niet geadopteerd raakte en die we er dus ook bij genomen hebben. Ik maak nog steeds beren, ik geef ondertussen ook workshops hierin en beetje bij beetje wordt het een vriendinnengroepje en dat is zo leuk. Via facebook heb ik ook heel wat vrienden van vroeger teruggevonden en laat dat nu ook vree tof zijn, hechte vriendschappen en leuke avonden zijn het resultaat... Groetjes en zeker tot later!

22:36 Gepost door zaza in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |