12-06-10

speelgoed voor katten

Deze week waren we eens naar een dierenspeciaalzaak geweest, om eens rond te kijken en om wat visvoer te halen.

Daar was ik ook een speelgoedje voor de katten tegengekomen: een stok met daaraan een elastiek met een belletje en een speelgoedmuis.  De katten zijn er wild van en de oude was versleten...

Op de verpakking stond dat het geen speelgoed was om de kat alleen te laten mee spelen, wegens verstikkingsgevaar voor de kat.  Wij deden er nogal lacherig over, precies of onze katten zijn zo dom.

Wel, zo dom zijn ze dus niet, deze morgen heb ik de stok gevonden.  De elastiek, met het belletje en de muis zijn spoorloos.  De een of andere onverlaat is er dus in geslaagd om het geheel uit elkaar te halen...  jammer genoeg heeft hij geen teken nagelaten, dus ik weet niet wie van de vijf het gedaan heeft...

De enige die onschuldig pleit is Garfield.  Die komt maar nu en dan en spelen, dat kent hij duidelijk niet...

 

 

09:55 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-04-10

guustje zag een lijster

En dacht: mmm, lekker, hij is regenwormpjes aan het verzamelen.  Ik laat hem rustig doen, dan is hij dubbel zo dik, kan hij niet meer vliegen en kan ik hem vangen.

Wij waren het aan het bekijken, veilig achter het glas van het keukenraam, klaar om de vogel te waarschuwen als Guust te dicht kwam...

Hahahaha, domme dikke kat, de vogel had hem waarschijnlijk al veel eerder gezien dan hij de vogel!  Toen hij in actie schoot zat de lijster hoog en droog te lachen.  En stonden wij te lachen om zo veel vertoon van Guust.

Beledigd is hij binnengekomen, heeft wat kattenkorrels gegeten en is op ons bed gaan liggen....

09:56 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-03-10

Tinckerbell is niet meer

tink

 

Tinckerbell is niet meer.  Deze middag is ze achter een vogel aangesprongen, een auto kwam net langs en ze heeft het niet overleefd...  We hebben haar begraven onder de witte seringen en we hopen dat haar sterretje nog lang mag schitteren in onze harten...

13:22 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

13-03-10

onderdanen

Hier Grumpy, ik spreek namens alle koningen, de prinses en ik, prins Grumpy de verschrikkelijke.

Onze onderdanen zijn weer goed bezig.  Enkele weken geleden vliegen Tinkerbel en ik samen in een bak met gaatjes.  Blijkbaar noemt zo iets een 'transportkooi'.  De grote hadden ons al gewaarschuwd: pas op als je daar in moet, dat is niet fijn!  Amai, niet fijn, wat een understatement.  We moeten eerst in een donkere wagen, we rijden een eind, wat we absoluut niet leuk vinden!  We hebben dan ook al onze decibels tentoon gespreid, maar geen effect hiervan, onze dienares reed koppig verder.  Dan worden we gedropt, krijgen geen eten meer, geen drinken.  's Morgens komen daar twee vreemden op ons af.  Ze geven ons een prik en als we wakker komen blijkt dat we allebei iets kwijt zijn.

Tinkerbel was bovendien zo ziek, ik vreesde al dat ik mijn partner-in-crime kwijt was! Ze lag daar zo zielig.  Zelf had ik ook wel een beetje pijn, maar in vergelijking met haar viel het heel erg mee!  We hebben daar dan de hele dag in een kooi gezeten!!!  Die dienares kwam ons maar niet halen.

's Avonds komt ze dan, neemt ons mee naar huis en toen kreeg ik eindelijk eten!!!  Eindelijk, ik was zeker een halve kilo kwijt, een dag zonder eten, heb je dat nu nog geweten.  Ze heeft dan nog het lef gehad om me nog een paar dagen binnen te houden ook.  Eerst pijn, en dan huisarrest, asjeblieft zeg.

Maar het werd beter, na een halve week mochten we buiten.  Zalig, terug op pluisjes jagen, vogels doen opvliegen.  Tinkerbel had het niet zo goed, ze mocht buiten, maar het probleem was dat ze wel ergens op kon klimmen, maar dan deed haar buikje pijn en moest onze dienares haar er weer afhalen.  Ze moet het weten, ze moet ons maar niet laten mishandelen!

Maar deze week was het echt niet te doen.  Donderdag gaan ze op uitstap, eerst laten ze ons buiten, dan roepen ze eens zachtjes en wij moeten veronderstellen dat we dan meteen terug binnen staan.  Niks van, ze moeten maar beter zoeken!  Gaan ze wel niet weg zeker, ons zo maar achterlatend buiten, in de koude, zonder eten!  Gelukkig heeft ze dan wel de beleefdheid gehad om ons nadien meteen binnen te laten.  Anders ging er wat gezwaaid hebben!

Gisteravond waren ze weer weg.  Ze moest werken en dan gingen ze kijken.  Krijgen wij weer onder onze voeten.  Vorige week heeft ze iets meegehad, een vedroogd stuk plant, waar wij heel graag mee sjotten.  Het rare is, als ze er water op giet, dan gaat heel die plant open, wordt groen en plat.  Dan mogen we niet van dat water drinken.  Ze haalt het water er uit, laat de plant opdrogen en wij mogen niet sjotten.  Ze noemt dat haar roos van jeriho.  Amahoela, een roos, dat is geen roos, dat is een sjot-bal!

hihi, gisteren was ze echt niet te pruimen!  Hahahaha, we hadden dan nog een glijbaan gemaakt op tafel, met enkele mapjes en alles was op de grond terecht gekomen, haar gsm inkluis.  Hebben we gelachen zeg!

11:48 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

05-02-10

de terroristjes op foto

Tinkerbel en Grumpy, toen ze nog een stuk kleiner waren en heel wat minder terroriseerden :-)

CIMG1980

 

Guustje

CIMG1982
 

Tinkerbel

 CIMG1983

Grumpy

 CIMG1986

Grumpy en Tinkerbel

 CIMG1993

Grumpy op de vensterbank

 CIMG1999

Hoe, gaan die potten vallen?  Neeeeee, zeker weten!

 CIMG2001

Malou en Tinkerbel, samen aan het kijken welke vogel ze liefst zouden vangen...

 CIMG2019

19:10 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

sneeuw... foto's

Het tuinhuis, heel romantisch met een wit dekentje er op...

CIMG1989

 

Tinkerbel in de sneeuw... wie zei dat ze helemaal wit was?  En wat is wit ook weer?

 CIMG2002

 

Grumpy in de sneeuw...  hij is zwart, dat is zeker!

 

 CIMG2004

19:06 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-01-10

hallo iedereen

hier Grumpy, clown van dienst, met de smile op mijn gezicht.

Onze dienaren hadden vrij gisteravond.  Ze wilden persé naar de één of andere roodharige zangeres gaan kijken en gaan luisteren.  Axelle Red of zo iets. 

Ondertussen hebben wij, koningen en koningin, de hele dag alleen (ALLEEN!!!) thuis gezeten!  Zo maar, omdat zij moesten werken (precies of ze kunnen het aan om nog meer te werken dan voor ons) en gaan ontspannen.  Poeh!

Wij hebben dus met z'n zessen bal populaire gehouden.  Hihi, leuk was dat, de deur naar boven stond open, dus we hebben gedanst en gesprongen op bed, we hebben verstoppertje gespeeld, iemand onder het deken en iemand er op :-)  Dan zijn we van de trappen gekoerst.  Zalig was dat, beneden ligt ook een tapijtje waar je zo heerlijk op kan glijden...  yeaha!

In de living hebben we dan verder gekoerst.  Tinkerbel en ik waren echt in top-vorm!  Aangemoedigd door de rest hebben we dan over de planten gelopen.  Zeer leuk!  Maar er was een plant naar beneden gevallen...  en dat vond onze dienares absoluut niet over te spreken.  Je had haar moeten horen toen ze thuis kwam!  Amai, dat laat ons alleen, valt er per ongeluk een potje op de grond en begint ze te brullen!  Moet ze maar bij ons blijven é, dan is het tenminste WARM in huis, dan kunnen we tenminste slapen.  Met zo'n koude kan je wel niet slapen, dan moet je je warm lopen!  Poeh.

Bovendien moet ze zo kwaad niet zijn, ze moet ons maar buiten laten, maar ja, dat mag niet, want we zouden van die pluimen vangen.  Moeten die beesten maar niet voor onze neus komen zitten é, dan gaan we ze ook niet pakken.  Maar ja, daarvoor moeten WIJ dus binnen blijven!

Maar deze morgen mocht ik toch al terug op haar schouders kruipen.  Daar hou ik zo van, in haar nek en op haar schouders.  Dan wrijft ze met haar handen over mijn koppie en in mijn nek...  zalig!

Daag!  tot een volgend

10:32 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

10-12-09

hier grumpy

Dag lieve bloggertjes,

hier Grumpy.  Ik mocht even een stukje schrijven van het dienstertje, gezien het kleine dienaartje blijkbaar examens heeft en dus voorang krijgt op ons, koningen, prinsen en prinses!!!   Niet te geloven, maar toch.  Malou heeft al een oplossing gevonden, als hij aandacht wil gaat ie gewoon op zijn boeken liggen, dan krijgt ie toch even een aai.

Nu zegt mijn nederige dienares heel vaak dat ik een huilebalk ben.  Wat wil ze, ze begrijpt mij niet als ik op haar schouders ga liggen.  In plaats van dan te wachten tot ik wakker ben, zet ze mij op de grond (op de koude, harde grond!!).  Als ik dan na veel doordrammen eindelijk weer op haar warme schoot raak, ben ik dan meestal zo moe dat ik meteen in slaap val, in plaats dat ik een beetje kan rondkijken vanop mijn troon...

De dienaars hebben ook iets geks geplaatst in de living.  Iets uit kunststof, met lichtjes in (die trouwens ideaal zijn om restjes eten van tussen mijn tandjes te halen) en heerlijke bergen witte pluimen...  en dan nog zo iets leuks, waarschijnlijk speciaal voor mij en prinses Tinkerbel, ballen...  allemaal rode ballen.  Die waar we onszelf in zien zijn super.  Als je er tegen tikt vallen ze op de grond, dan kan je er lekker achter jagen!

Wat ook zo heerlijk is, is de peignoir van mijn dienstertje.  Daar kan ik zalig in kruipen om dan te liggen dutten tussen heerlijke wol en een warm lichaam.  Alleen raar dat de ober mij dan altijd probeert weg te jagen.  Mijn dienares zegt dat hij jaloers is...  waarvan weet ik niet (of zouden die twee zachte rondingen daar mee te maken hebben?), maar ik haat het als ze mij wakker maken.  Dan probeer ik in zijn vingers te bijten, of te krabben, maar meestal is hij mij te snel af.

Wat ik ook heerlijk vind, dat is de keuken.  Als ze aan tafel zitten, dan kan ik langs hun broek klimmen en zit ik in geen tijd op de benen.  Op de tafel liggen dan de heerlijkste hapjes, vlees, brood, boter.  Jammer genoeg mag ik er niet bij.  Maar geen nood: als ze weg zijn, dan klim ik op hun stoelen en dan kan ik overal de restjes gaan opeten.  Hihihi, ik moet wel zorgen dat ik snel kan wegsprinten want het gebeurt wel eens dat ze zich dan boos maken.

Gisteren was zij ook niet fair.  Ze gooit brood buiten.  Voor de vogels en de kippen.  Stomme beesten, een berg pluimen die altijd wegloopt als je er wil mee spelen.  Ik dus al het brood gaan binnen halen, nam ze het wel niet weg zeker!  Ik wilde er gewoon wat mee spelen (leuk, dan kan ik kruimeltjes zoeken doorheen het hele huis) en het dan opeten.  Maar ik mocht weer eens niet.  Dat stom kieken, Pluis heet ze, geloof ik, at dan nog snel snel het brood op voor ik het kon pakken.  Zij mag wel, ik niet.  Poeh!  Gelukkig mag ik wel binnen slapen en het kieken niet...

Daag!  Ik ben terug weg, ik denk dat de dienster buitenshuis is...  hihihihihi

15:11 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

27-10-09

tinkerbel en grumpy

Het zijn twee rakkers.  Deze week heb ik op de loer gelegen en ik heb enkele kiekjes kunnen schieten...  en hier zijn ze dan:

 

Tinkerbel...

CIMG1888

 

Tinkerbel en Grumpy

CIMG1889

 

Grumpy...

CIMG1892

 

Wasje hier...

CIMG1894

 

wasje daar...

CIMG1897

kleine wasjes, grote wasjes...  doe ze in het wasmachien...  laat maar lekker daaien...

CIMG1898

 

en dan is het tijd om te slapen...

CIMG1900

 

en zo vindt het vrouwtje ons na een dag ravotten...

CIMG1910

 

zijn we niet om te stelen?

 

slaapwel!

 

 

 

18:53 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-10-09

de jongste monstertjes

De twee jongsten hebben vrede gesloten.  Vrije vertaling: ze maken het behoorlijk bont in huis...  eerst hoor je roffelen... padoem, padoem, padoem, dan zie je flitsen: zwart... wit...  even later omgekeerde richting...  hihi, ik denk dat die twee veel plezier hebben!

Even later hangt iets aan mijn been...  dan aan mijn andere been...  eerst zwart, dan wit...  yeah, right!  De monsters, ik heb ze dat toch al een beetje kunnen afleren, kwestie dat mijn kledij niet meteen vernieuwd moet worden Lachen!

Enkele uren later is het stil, muisstil, en gezien Robin ooit klein was en het niet pluis was als het stil was, gaan we toch kijken waar de duiveltjes zitten...  en daar liggen ze dan, heel knus naast elkaar in een bolletje gedraaid...  zo lief, zo aaahhhh.... 

Als je 's avonds thuis komt komen ze ook heel enthousiast groeten...  maar ik ben blij dat ze vrede gesloten hebben, nu nog de grote katten en alles is in orde!

14:15 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-10-09

Grumpy

Grumpy heeft zijn intrede gedaan.  Gitzwart, een beetje verlegen, toch ook speels, 4 perfecte pootjes, een zwart neusje, een piepklein staartje, acht weken oud... een klein katje dus.  Ik denk een katertje (hij vraagt heel veel aandacht, zou dat mannelijk of vrouwelijk zijn? Lachen), gisteren heb ik hem 'ontvlooid', want zijn zus had ook vlooien en de adoptieouders van haar zijn zo attent geweest om mij daarvan te verwittigen...

De andere vijf kattekoppen zijn er nog zeer kwaad tegen.  Ze blazen, vallen aan (vooral Tinkerbel) en proberen hem weg te jagen.  Maar hij laat het niet aan zijn hartje komen, hij zet zijn rug recht (zeer grappig bij zo'n klein mormeltje) en blaast heel ijverig terug.

Deze morgen had ik de indruk dat Tinkerbel er toch een beetje wil mee spelen, wie weet komt dat toch goed... zij is natuurlijk 3 maanden ouder en duidelijk ook een stuk groter...

Maar het is toch leuk, zo'n klein kattepoesje... 

16:48 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

03-10-09

Tinkerbel

Tinkerbel is een schatje van een katje.  Ze is lief, aanhankelijk, mooi, ze kan luisteren (toch tot ze denkt dat je haar niet meer ziet),...  ze is perfect, soms...

Deze middag was ik in de garage aan het opruimen.  Er moet geschilderd worden en dus moet alles aan de kant gebracht worden...  hihi, je kent het wel, de grote kuis wordt het ook genoemd.  Vroeger was dat de lenteschoonmaak, nu is dat de slechte-weersomstandigheden-schoonmaak.  Lachen

Ondertussen was Tinkerbel in de garage meegekomen.  Ze had al met een boortje gespeeld en nu was ze naar de hall getrokken.  Ik hoorde ritselen, maar ik dacht dat ze een zakje gevonden had...

Gisteravond had ik een boeket gedroogde hortensia's in de hall gezet om de kachel te kunnen aansteken...  en toen ik in de hall kwam zat Tinkerbel midden het boeket... of toch wat er nog van overbleef... de ondeugd had al de bloempjes netjes verspreid over de hele hall... gelukkig heb ik een stevige stofzuiger!  De ****  arg!  Nu zit ze buiten, ze had precies door dat ik niet bepaald blij was met haar geknoei.

Ondertussen is buurkat Nero hier aan het eten.  Hij heeft me duidelijk nog niet gezien... hihi, ik zal hem eens goeiedag zeggen  Lachen

15:06 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-07-09

Tinkerbel

CIMG1735

hier is ze dan, ons klein meiske...  klaar om iets te vangen...

CIMG1734

 

CIMG1736

ikke?  ik ben de onschuld zelve...

12:18 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-06-09

Malou

Deze morgen vond ik de temperaturen buiten wel nog meevallen. Niet dat het heet is, maar ondanks de natte is de temperatuur toch aangenaam.

Als het zo is, dan zet ik de achterdeur open.  De katten kunnen dan vrij in en uit lopen, anders dien ik de hele dag als portier: ruit open, ruit dicht, kat buiten, kat binnen... 

De deur stond dus open, ik was in de keuken, bezig met alles klaarzetten om een taartje te bakken (mijn vriendje is jarig en robin is terug...), toen ik gegrom hoorde in de berging.

Nieuwsgierig ging ik gaan kijken, ik wist niet welke kat in de berging zat, maar ik zag rakker ook heel verontwaardigd zwiepen met zijn staart.

In de berging zat Malou te blazen, te grommen en te janken.  Voor hem zat Sam van de buren, helemaal in elkaar gedoken en achter Sam stond rakker.  Vrije vertaling: hij kon geen kant uit, 't was de ene vijand of de andere.  Toen heeft ie vol doodsverachting de kant van malou gekozen, daar achter was de deur...  Toen hij de sprong waagde hoorde ik een indianenkreet uit de keel van Malou ontsnappen en met een welgemikte karate-mep vloog Sam de deur uit...

Malou en Rakker zijn gaan kijken of de vijand wel degelijk uit de tuin was...  Sam zal niet meer terugkeren vandaag denk ik!

Nu vraag ik me af of Pluch ook zou in de klinch gegaan zijn met Sam.  Enkele weken geleden is hij thuis gekomen met een poot waar hij niet kon op staan, zijn keel en nek in het bloed...  een abses dat opengebroken was? De dierenarts wist het ook niet zeker, maar zeker is dat er nog steeds een bolletje op zijn (kaalgeschoren) keel zit.  Hij kon niet meer miauwen, maar dat herstelt zich nu...

09:33 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-01-09

plush

Hebbes, eindelijk eens wat foto's van Plush...  meestal is hij te verlegen om zich voor eeuwig digitaal te laten maken...  maar nu heb ik hem kunnen fotograferen...  en zie hier het resultaat:

CIMG1339

in zijn mandje, van achter de zetel...

CIMG1344

hier was hij aan muisjes aan het denken...

tot later!

16:44 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-09

katten en vakantie...

De katten hebben ook vakantie gehouden, buiten is het koud, dus de zetels en het vloerkussen zijn ideaal om te doen alsof je versteend bent...  zodat het bazinneke je niet buiten wipt...

CIMG1314

 

Malou...  moest ik zo liggen, zou ik mijn rug nooit meer recht krijgen denk ik!

 

CIMG1338

CIMG1332

 

Zucht...  wat is een katteleven toch vermoeiend!

 

CIMG1326

 

...  en wat is een kussen vlak voor de verwarming toch zalig!

 

PS: Pebbles is gevonden, jammer genoeg niet meer levend...  ze is doodgereden op een paar meter van onze deur en van de plaats waar Tommy ook al om het leven kwam...  een paar sterretjes aan de hemel er bij.

17:00 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-08

Tommy ... is niet meer

Dinsdagmorgen, tussen 7u en 7.45u is Tommy aangereden door een auto.  Ik heb het niet zien gebeuren, maar er was geen redden meer aan.  We hebben hem begraven in de tuin...

Ik had het nog niet eerder gepost omdat Robin niet thuis was en ik wilde het hem zelf zeggen... 

Het was een dondersteentje eerste klas, maar hij laat toch ergens een grote leegte na, want hij was ook wel een heel lief en sociaal wezentje...

Dit jaar zijn we gestart met 6 katten, er is er ééntje bijgekomen en er schieten er nu nog 4 over...  gelukkig heb ik Robin en mijn vriendje nog...

11:09 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-12-08

tommy

Dat was ik nog vergeten zeggen over onze Tommy...  die  poeskat stond echt wel niet op de eerste rij als het verstand werd uitgedeeld!

Gisteren heeft hij getoond hoe men een kaars dooft.  Hoe het juist is gegaan weet ik dus niet, ik keek even niet... maar plots hoorde ik blazen, ik zag tommy wegspurten van het tafeltje en op de grond zag ik overal was hangen...

Tommy zijn poot zat in de was (wat er dus bijna niet uit te krijgen is!) en de kaars was uit...  het kieken!  Heb hem dan gepakt, maar die was kreeg ik er met geen stokken uit.  Ik ben benieuwd of hij deze avond weer aan de kaarsten gaat hangen...  misschien heeft hij het nu wel geleerd?

 

08:35 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-11-08

Pebbles

Pebbles is verdwenen, zomaar.  Vrijdag heb ik haar 's avonds, zoals gewoonte, buitengelaten en sedert dien heb ik haar niet meer gezien.  Ik mis haar, mijn meiske.  Niemand meer die boven op de kussen ligt in de berging, niemand meer die de katers op stang jaagt...

Hopelijk komt ze nog terug, maar ik vrees er voor.  Twee jaar geleden, dezelfde dag is Shana verdwenen...  en ook nooit meer teruggekomen.

Trouwens, YumYum die bij de buren was, die is ook verdwenen, een eindje al.  Misschien woont er iemand in het gebuurte die niet van zwarte poezen houdt?  Of misschien...  ah, ik weet het niet, ik hoop dat ze nog terugkomt, zonder veel kleerscheuren...

11:19 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

31-10-08

grote ballon

Gisteren was het eind van de Twinkelweek...  de grote ballonnen die in de hall hingen moesten weg en ik heb er toch een mee gebracht naar huis.  Voor Robin.

Tommy was er ook NIET bang van...  het koordje ervan vond ie zelfs fantastisch...

CIMG1217

CIMG1218

CIMG1219

voor ons was het wel heeeeeel leuk om te zien!

13:41 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-10-08

katjes

Vandaag ben ik in de weer geweest op de pc.  Ik had verleden week de katten gefotografeerd en ben er nu toe gekomen om de foto's op een aanvaardbaar kaliber te krijgen voor mijn blogje...

Hier dan de foto's:

CIMG1212

De luilak van dienst, Malou in de zetel met zijn zus, voor één keer geen geruzie...

 

CIMG1213

Pebbles, zus van...  aan het genieten...

 

CIMG1214

Guust was al aan halloween aan het denken...  dat verraden zijn ogen...

 

CIMG1210

 

De lieveling van de bende, de hooligan van dienst, de schavuit die eten uit je bord zou halen, die alles kidnapt waar hij bij kan...  Tommy....

 

Volgende keer de andere katjes...

 

20:19 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-08

tommy

Juist ja, ik was Tommy vergeten voorstellen...  een lief katertje van een maand of twee oud, die onze harten gestolen heeft...  hij houdt van mijn zoontje, houdt van mijn vriendje en houdt van mij...  wat willen we nog meer?

CIMG0476

en wie zou niet van dit schatje houden?

 

21:48 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

als kat en hond...

Als kat en hond...  dit weekend is de hond van mn vriend op bezoek gekomen...  de schat natuurlijk, niet de border...  als er nu nog ooit iemand zegt dat het onmogelijk is om een hond en een kat samen te laten...  hier is het bewijs dat dat niet altijd moet:

CIMG0488

Ja, de hond is groter, en dan?

CIMG0509

ik lig hier wel zacht...

CIMG0512

zie je wel, hij houdt van me...

CIMG0518

laat ons dan maar samen slapen gaan...

Daag! 

21:47 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-03-08

storm

Gisteren weer eens storm...  we komen er aan gewoon.  Wel met de auto naar het werk geweest, maar toen ik 's avonds thuis kwam regende het al niet meer.

Dan ben ik naar de les geweest en als ik toen thuis kwam regende het ook niet.  De katten buiten gestoken en naar bed geweest...en ja hoor, een uurtje later al weer op.  De katten toch maar weer binnen gelaten, het regende en waaide zo erg...

Vijf katten kwamen er binnen.  Guustje was er niet bij, maar wel YumYum.  Grappig dat ie nog nu en dan goeiedag komt zeggen.  Ik heb hem een knuffel gegeven en hij heeft samen met de andere katten heel de nacht binnen gezeten.

Deze morgen is ie weer vertrokken, waarschijnlijk terug naar zn nieuwe thuis...  maar Guustje was terug.  Blij om mij te zien, enthousiast om in zijn mand te gaan liggen (zijn mand is een oude hondemand met een oud schapenvelletje in), rustig bij de verwarming...

De andere zitten nu buiten, ik ben met de fiets naar het werk gekomen en zij zitten buiten.  Ze kunnen er tegen met hun dik vel... 

11:35 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-08

de poezen op foto...

CIMG0004Dit is Pebbles, ze kijkt wel boos, maar het is eigenlijk een schatje, het enigste meisje die bij mij woont...

 

CIMG0005

Dit is rakker...  schitterende kat, maar hij kan wel ietwat chagrijnig zijn...

 

CIMG0014Malou, de broer van Pebbles...  een luilakje, maar wel een lief luilakje...

 

CIMG0008Guustje, scheef en ros, maar zo'n lieveke...

 

CIMG0026

Dit is Plush...  een ietwat nerveuse kat, maar net als de rest toch een lieveke... 

 

tot later!!! 

17:48 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-08

katjes

Gisteravond ben ik op curus geweest.  Ik volg nu voor twee jaar een opleiding patroontekenen, dus iedere maandagavond ben ik op pad...

't Is een toffe cursus, met een toffe juf en toffe leerlingen...  we amuseren ons, we leren heel veel bij, we hebben plezier.  Ik heb er al lang van gedroomd om het te volgen en telkens denk ik dat ik er al veel vroeger had moeten aan beginnen.  Maar ik heb nog wel even tijd, ik heb nog een paar jaar voor de boeg Knipoog

 Toen ik thuiskwam stond een zwart katje met een wit vlekje op mij te wachten..  jaja, hij mist zn thuis denk ik...  'k heb hem met open armen ontvangen, hij heeft korreltjes gegeten, even met de andere katjes gespeeld en hij heeft binnen geslapen.  Deze morgen is ie weer naar buiten gegaan, naar zn nieuwe thuis waarschijnlijk.

M'n zoontje vond dat ie hier niet meer moest komen, hij ging hem weggejaagd hebben...  moest ik hem niet kennen, ik zou het geloofd hebben.  Smile

Yummie zal nog wel nu en dan passeren en hij is altijd welkom...

09:49 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-08

toen waren ze nog met vijf...

Zes lieve katten, die leefden heel tevree, maar eentje was niet meer zo blij, toen verhuisde hij...

De laatste weken had ik me al dikwijls afgevraagd waar YumYum zat, hij kwam nog slechts nu en dan naar huis en deed dan lelijk tegen de anderen...  vandaag heb ik zn nieuwe huis gevonden.  

Een van de buren (een verdere buurvrouw) vroeg of ik een zwart katje kende met een wit vlekje..  tiens, raar, maar ik kende hem...  en of ze hem niet mocht houden, hij was zo lief en zat in haar keuken op haar stoel...

Ik ben gaan kijken, hij lag prinsheerlijk in een verwarmde keuken op een zeteltje.  Een blik aan zijn voeten, buiten als ie zin heeft, binnen als ie zin heeft, de buren zijn op pensioen...  wat moest ik zeggen?  Nee?  

Tuurlijk had ik liever gehad dat ie bij mij bleef, maar de laatste tijd deed ie echt wel vervelend tegen de andere.  Ik heb ook gezegd dat ik het niet fijn vind dat ze zomaar een tamme kat binnen halen, maar aan de andere kant, hij kan daar blijven, nu is het toch te laat,  hij heeft zn heiligdom gevonden...

Hopelijk is ie daar gelukkig.  Hun kat is al oud en ze worden elk appart in het huis toegelaten...  een kat is nu eenmaal een solitair natuurlijk.

Der zijn der ook nog steeds vijf over...  

Mijn zoontje vond het ook niet echt tof.  Maar ik heb het hem uitgelegd.  En hij bekeek het positief...  als er weer eens ergens een tsjolderke ronddwaalt...  er is weer plaats Smile  de rakker, voor alles een oplossing, maar nu is ie gaan kijken naar Yummie zn nieuwe huis, voor de zekerheid, dat ie toch goed zit....

18:36 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-08

All I need to know about life...

... I learned from my cat... 

nog eentje van Oscar Wilde...  eentje die mij als fervent kattenliefhebster natuurlijk enorm aanspreekt.

Eigenlijk is het een spreuk die bij onze dierenarts hangt.  Het is een grote poster met het citaat als titel.  Onderaan staan nog een hele hoop citaten.  Ik weet niet of ze ook van Oscar Wilde komen, maar kattenliefhebbers gaan er zeker hun lieve viervoetertjes in herkennen - misschien niet in alles, maar toch in veel!

Ik wil ze jullie niet onthouden:

- Life is hard, then you nap

- Curiosity never killed anything except maybe a few hours

- When in doubt, cop an attitude

- Variety is the space of life: one day ignore people, the next day annoy them

- Climb your way to the top - that's why the drapes are there

- Never sleeep alone when you can sleep on someone's face

- Find your place in the sun - especially if it happens to be on that nice pile of warm, clean loundry

- Make your mark in the world - or at least spray in each corner

- When eating out tink nothing of sending back you meal twenty or thirty times

- If you're not receiving enough attention, try knocking over several expensive antique lamps

- Always give generously - a small bird or rodent left on the bed tells them 'I care'

- When you go out into the world rembember being put on a pedestal is a right, not a privilege.

 Het maakt het wachten in de wachtzaal van de dierenarts een stuk aangenamer, ik kan ze steeds weer lezen en er komt telkens opnieuw een glimlach op mn gezicht.

 Deze nacht hadden ze met z'n vijven binnen gezeten.  Ik heb aarde gevonden op de vloer van een pot die boven op een hoge kast staat.  De schapenwol die klaarstaat om mn beertje te vullen lag netjes uitgetrokken over de vloer en ze zaten allemaal even onschuldig te kijken, met engelengezichtjes...

k heb ze allemaal buiten gestoken, de donderstenen, ook Malou.  Ze gaan er eens deugd van hebben om wat af te koelen.  Deze avond mogen ze terug binnen, als ik thuis ben, om samen bij mij te liggen soezen...

 

11:06 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-02-08

malou

Ik had het kunnen weten.  De vorige nacht hadden een 4-tal kattekoppen binnen overnacht, dus deze morgen stonden ze aan te schuiven om naar buiten te koersen.

Een niet, Malou.  Hij is echt een luie kater en hij weet dat ik hem altijd wel ergens een privélege geef dus weet ie ook dat hij niet naar buiten gaat moeten gaan.

Maar ik had moeten weten dat ie zich dan in zn eentje ging amuseren.  In de keuken is ie er in geslaagd om van het allerbovenste rek een blikken doos af te wippen, de doos lag in de keuken, het deksel lag tussen een kast en de muur.  Dat zal gekletterd hebben, ik hoop dat ie goed geschrokken is!

 In de living lag de telefoon op de grond.  Gelukkig werkt ie nog!!! 

Verder heb ik nog een bol wol gevonden.  De bol was helemaal afgerold en hing netjes tussen de poten van de stoelen en langs de zetels en langs de tafels...  ik kon volgen waar ie allemaal gezeten had.

Maar toen ik thuiskwam was ie wel heel blij, Malou.  Hij stond al aan de deur om me te begroeten...  ik denk dat ie zn bol wol miste... 

20:53 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-01-08

sam en nero

Zijn nog 2 katten, maar niet de mijne deze keer...  Het zijn de katten van de buren.  

Nero is een mooie dikke witte kater met ogen die de kleur hebben van een mooie zomerse lucht zonder wolkjes.  Blauwe ogen, heel zeldzaam bij katten, maar hij heeft ze.  Hij wordt verondersteld van zijn thuis bij de buren naast mij te hebben.

Hij is ooit eens 3 weken op vakantie geweest.  Waar hij toen geweest is, daar heeft iedereen het raden naar, maar feit is wel dat ie sedert dien nooit meer ver uit de buurt is.  Hij komt eten bij mij (in de winter lukt het niet, dan kan ie niet binnen, maar als het mooi weer is in de zomer staat de achterdeur open en dan kan ie binnen als ie wil) en komt lief doen.  In de patio ligt er op een oude tuintafel ook een kussen gevuld met schapenwol voor de katten.  Daar zie ik hem ook heel regelmatig een middagdutje doen.  Of een ochtenddutje, of een avonddutje, in ieder geval een dutje...

Sam is een wit-met-rosse kat.  Een slank katertje dat nog niet zo oud is.  Hij is van de buren van achter mijn huis.  In het begin durfde ie nog niet over de draad klimmen, maar ondertussen heeft ie die weg wel gevonden.  Hij komt vrij regelmatig spelen met mijn katten (hij is maar een paar maand ouder dan Mallou en Pebbles) en dan is het dolle pret in de tuin.  's Morgens komt ie ook vaak aan de ruit van de keuken zitten.  Dat is een schuifraam en mijn katten komen ook meestal langs daar naar binnen.  Hij kijkt dan heel nieuwsgierig door de ruit en als ze open staat komt ie wel eens binnen.

Maar 't zijn alletwee lieve beesten.  Ik beschouw ze ook wel een beetje als mijn katjes.  Als de buren op reis zijn komen ze vaak bij mij zitten om wat gezelschap.  Ik hoop dan dat mijn katten even verstandig zijn (alhoewel ik daar een beetje voor vrees) en dat ze ook gezelschap gaan zoeken...

Zo komt het dus soms dat ik hier in de tuin 8 katten hebben...  en 't is altijd gezellig, al die spelletjes en al dat plezier... 

 

21:59 Gepost door zaza in katten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |