27-05-09

verjaardagsfeestje

Vandaag was het (late) verjaardagsfeestje van Robin.  Dikke pech met het weer natuurlijk, ze hadden zo graag buiten gespeeld, maar de weergoden hadden beslist om het te laten regenen...

Al bij al is het toch meegevallen, met z'n allen pictonary gespeeld, we hebben van onze naam gezichtjes gemaakt...  daarvoor neem je een blad, je vouwt het in 2 en je schrijft op één helft je naam met houtskool.  Druk beide kanten op elkaar en teken het spiegelschrift over in kool.  dan draai je je blad en schuif je door.  De volgende moet de oogjes tekenen, dan een mond, kin, neus, handen, voeten,...  das wel leuk om te doen en zo heeft iedereen een leuk aandenken aan de middag...

De taart, de pudding en de chocomousse gingen weg als zoete broodjes...  zelf heb ik niks van dat alles geproefd (toch wel, ik heb een chcocomousse gegeten) maar de gasten waren tevreden...

Deze avond zal ik goed slapen denk ik!  Op zo'n dagen krijg ik nog meer respect voor mensen in het onderwijs...  amai!

 

17:37 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-05-09

de communie...

Voor de geduldige lezers onder jullie, hier een paar foto's van de communie...  van Robin en van mij, zo zie je hoe groot Robin al is (hij komt al tot mijn kin, binnenkort moet ik omhoog kijken) en zo zie je ook het kleedje waar zo veel tijd ingeslopen is...

CIMG1556

CIMG1558

CIMG1559

CIMG1561

CIMG1566

ik beken schuld, deze foto is ook om nog eens te tonen hoe mooi de azalea's waren...

CIMG1567

CIMG1569

CIMG1570

08:14 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-09

beter

Robin is beter, gelukkig maar!  Morgen kan hij naar de generale repetitie en zondag is het zover...  en mijlpaal in zijn en ons leven...  nog enkele maanden en hij begint een nieuw hoofdstuk.

Ja, ik ben nerveus, ik weet dat het zondag zeer emotioneel zal zijn, mijn kleine prins daar vooraan en dan zijn feestje...  een feestje bij zijn papa, maar wij zijn ook uitgenodigd.  We gaan, Robin had het zo graag gehad...  en per slot van rekening ben ik eigenlijk wel blij dat ik hem dan de hele dag zie...

Maar toch slaan de zenuwen toe, alles is piekfijn in orde, het kleedje is klaar, mijn haar is geknipt, de nagels zijn perfect...  en de zenuwen gieren...  waarom weet ik niet precies, niet enkel voor de mis, maar voor de emoties.

Als ik terugkijk naar zijn eerste communie is al zo veel veranderd.  Mama en papa uit elkaar, papa nieuwe vriendin, mama nieuwe vriend...  Robin verhuizen van huis, iedere week opnieuw...  maar hij haalt het wel.

Ik zal jullie op de hoogte houden...  misschien zondag nog, of anders volgende week.

Goed weekend aan iedereen!

16:14 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

06-05-09

ziek

Robin is ziek.  Maandag was ie al even naar huis gekomen met pijn in zijn buik.  Maar een half uurtje later was ie terug goed, dus is hij dan terug naar school gegaan.

Gisteren was hij ok.  Ik heb toch niks gemerkt...  hij is vroeg naar bed gegaan, op mijn aandringen, met het nodige morren (alhoewel het eigenlijk heel erg meeviel), maar alles was ok.

Deze morgen vertelde hij dat hij vannacht wakker geworden was met pijn in zijn keel.  Hij had niet warm, dus liet ik hem vertrekken naar school.  Rond 10.30u belde de juf, als hij naar huis mocht komen want hij was echt niet goed.

Nu is Robin echt geen 'plan'-trekker of een huilebalk, als hij naar huis komt omdat hij zich niet goed voelt, dan is er echt iets serieus aan de hand.  Ik heb hem in bed gestoken en hij heeft er bijna vier uur ingezeten.  Op zich niet zo erg, maar voor wie zijn fratsen een beetje volgt, dan is hij doodziek.

Natuurlijk moest ik deze avond werken en hij moest net terug naar zijn papa...  gebeld en zijn papa is er mee naar de dokter geweest.

Verdict: een angine.  Antibiotica nemen, het is al bijna 8 jaar geleden dat ie nog ziek is geweest, dus zal ie behoorlijk moe zijn van de medicatie. Maar het ergste is dat ie zondag zijn plechtige communie doet...  ik hoop dat ie tegen dan genezen is... 

Oh arme mijn klein prinsje, hij was echt ziek...  en als mama doe je hem dan niet graag weg natuurlijk.  Je weet wel dat er goed voor gezorgd wordt, maar niks boven de zorg van mama... 

21:21 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-04-09

zorgzaam

Mijn zoon wordt stilletjesaan toch zorgzaam.  Niet op alles, zoals ik maar al te graag zou willen, maar op zijn fiets, zijn stalen ros.

Gisteren vertelde hij me dat hij gezien had hoe een ander kindje aan zijn fiets stond te prutsen.  Heel erg verongelukt vertelde hij ook dat er al een paar krasjes in zaten.  Hij heeft ze ook getoond en ik begrijp hem wel. Ze zijn niet heel erg, maar op een nieuw kader zie je het natuurlijk wel.  Hij heeft ook gezegd dat hij het voorval ging melden aan de directrice, wat met toch wel verbaasd en blij maakt.

Nu ben ik benieuwd hoe lang hij gaat zorgen voor zijn fiets.  Op zich ben ik wel blij dat hij het doet, absoluut, maar soms kan hij zo slordig zijn...

Hij is, bijvoorbeeld, zijn gsm kwijt.  Nu vind ik hem persoonlijk nog te jong om al een gsm te hebben, maar hij heeft hem gekregen van iemand anders, dus heb ik me er bij neergelegd dat hij dat heeft.  Al weken loopt hij dus te zoeken, zijn kamer is eens een klein beetje opgeruimd (verleden zomer heb ik er drie dagen over gedaan om hem helemaal in orde te krijgen, die kamer, hij heeft er drie uur over gedaan om hem weer helemaal overhoop te zetten...), maar de gsm is verdwenen.

Zijn wast, das nog zo iets.  Meestal zie ik in zijn kamer kousen en ondergoed rondslingeren, daartussen liggen dan ook nog eens broeken, shirts en truien...  hij weet dat wat niet in de mand ligt ook niet gewassen wordt (en ja, dat geldt voor alle huisgenoten)...  meestal ruimt ie dan wel eens op, maar liefst op een moment dat ik net alle wast gedaan heb...  kan ik meteen herbeginnen...  grrr!!

Maar voor zijn fiets, daar zorgt ie super voor.  En daar ben ik apetrots mee! 

15:05 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-04-09

Robin

Morgen verjaart mijn kleine prins.  Hij houdt er al niet meer van als ik zeg 'klein', gezien hij 12 wordt, vindt hij zichzelf al een hele kerel...  terecht soms, als ik hem bezig zie...

Hij is bij zijn papa, dus zal ik hem enkel horen aan telefoon...  maar ik denk er wel aan, zeker weten...

11:04 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

24-03-09

gevonden

De lever is blijkbaar toch gevonden en terecht gekomen...  daarom even dit snelle berichtje.

Gisteren is de vrouw in kwestie geopereerd geweest in Leuven.  Nu maar duimen dat de revalidatie goed lukt en dat ze tegen de plechtige communie toch goed genoeg is om te kunnen genieten van de dag!

't Is toch een hele zware operatie...  duimen maar!

13:14 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-03-09

emoties

Het was lente dit weekend, zeker weten, twee dagen in de tuin gewerkt, als we het nu niet doen...  de klimop in het kippenparkje vooraan is gesnoeid, het groententuintje is gespit en gerakeld, klaar om onze groentjes uit te planten...  een kippenhokje dat op instorten stond is helemaal verwijderd, een ander is verplaatst...  er ligt een terrasje klaar om dan een metalen tuinhuisje op te plaatsen...  kortom: het was een heel vruchtbaar weekend.

Toch was er ook een ander moment.  Gisteren waren ze in school van Robin bezig met de tuin.  Ook daar is het lente en het oudercomité doet er alles aan om die tuin heel mooi en gezellig te maken.  Robin was ook gaan helpen, samen met zijn beste vriendje en rond de middag ben ik toch eens gaan kijken.

De kindjes waren bezig om de zandbak effen te trekken...  hihi, ze hadden een paar ladingen zand bij gegoten en dat moest natuurlijk verdeeld worden over de ganse bak.  Ik ben er zeker van dat er toch een paar kilo zand verhuisd is!  Hihi, bij ons aan de achterdeur ligt er in ieder geval een stevig hoopje!  Maar ze amuseerden zich, de kindjes, en het was hen gegund.

Op het moment dat ik toekwam had net één van de mama's goed nieuws gekregen: ze mocht naar Leuven om een nieuwe lever te halen.  Ze is al een paar jaar ziek en ze staat op de wachtlijst.  Iedereen natuurlijk blij, het is echt iemand die het verdient om terug normaal te kunnen leven.  Iedereen aan het lachen en aan het huilen...  zo één van die momenten die bijblijven, en dat dan nog bij het begin van de lente...

Toen Robin thuis kwam hoorde ik het verhaal...  ze zijn naar Leuven geweest, om daar te horen dat ze toch de lever niet kreeg, hij was voor een Duitser.  Dat vind ik nu echt verschrikkelijk.  Een hoop zoals dat die zomaar de grond wordt ingeboord...weer een moment dat je beseft hoe gelukkig je bent dat je gezond bent.  Ik vind het zo jammer voor haar, zo verschrikkelijk, ongeloofelijk jammer.  Ik help duimen dat ze toch snel terug naar Leuven mag om toch haar kans te krijgen.  Speciaal voor haar hebben we gisteravond een kaarsje gebrand.  Ik hoop dat het helpt...

17:10 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-11-08

lego

Ze doen het schitterend, daar in Leuven, de block-busters van de Tassche!  Deze morgen zijn ze vertrokken en ik lees net op hun blog dat ze het goed doen...  ze zitten al in de halve finale!

Jullie kunnen meevolgen, bij de vrienden staat lego, dan kom je op hun blog.

Ik ben zo blij voor ze!  Jammer dat ik niet mee kon, anders ging ik waarschijnlijk al enkele kilootjes verloren zijn door voor hen zenuwachtig te zijn...

 

16:26 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-08

zeepkist

In het weekend was het schoolfeest in de school van Robin.  Het was mooi, de leerkrachten hadden echt hun best gedaan.  Ze hadden de olympische spelen als thema gekozen en alle leerjaren deden samen mee.  Het was echt tof.

Na afloop kwamen ze plots binnen met zeepkisten.  Mooie exemplaren, en wat bleek?  Op vrijdag 11 juli organiseert de ouderraad van school een zeepkisten race.  Iedereen van 6 tot 15 jaar mag meedoen.  Het gaat door in Koolskamp aan de kerk.

Voordien is er ook een driewielerkoers voor kleuters, opgedeeld in leeftijdscategoriëen en stevige driewielers worden ter beschikking gesteld door de organisatie.

Inschrijvingen, regelment en info via zeepkistenrace@vbdehorizon.be ...

Nu zijn ze met zn allen natuurlijk zeepkisten in elkaar aan het boksen.  Robin ook, samen met mn vriendje, want wat hulp is altijd welkom.  Ik hoop dat het dan schitterend weer wordt, en dat ie een leuke kist heeft en dat het tof wordt en...  ik vind het prachtig dat ze met man en macht zeepkisten aan het bouwen zijn.  Een mooi initiatief en hopelijk dik de moeite waard!

Dus voor de ijverige bouwers: hoe meer kisten, hoe meer vreugd, en voor de coureurkes in spé: laat jullie kennen!!!!!

09:26 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-03-08

broodrooster...

Gisteravond moest ik onverwacht nog een paar uurtjes werken.  Mijn zoontje moest voor school nog naar de mis, dus hij moest ook weg, maar was vroeger thuis dan ik.

Zelf had ik boterhammetjes in de rooster gestoken om 's avonds te eten, dus stelde ik voor dat hij hetzelfde deed.  Maar, hij moest er bij blijven, als het brood begint te roken, dan moet de rooster omhoog geduwd worden.

Toen ik thuis kwam stond ie al aan de deur.  Mama, de buren zijn hier geweest.  Aja?  Ja, de broodrooster stond in brand...  hmmmm....  wat was er gebeurd?  Inderdaad ja, een sneetje brood in de rooster, de rooster in gang gestoken en dan naar tv gaan kijken... het brood was netjes zwart geblakerd...  Gelukkig hangt er in de keuken een brandalarm en dat was meteen beginnen tuuten...

Hihi, deze morgen heeft ie al verteld dat hij nooit meer brood gaat roosteren...  heb hem getroost dat er uiteindelijk toch niks gebeurd is. 

09:35 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-08

netbal

Mijn zoontje is al weer thuis.  Ze waren een beetje teleurgesteld...  'maar' zevende.  Een slechte scheidsrechter, de vriendjes die niet te vriendelijk waren...  maar hij is wel al weer weg, gaan spelen...

Ik heb gezeurd, ik heb pudding gemaakt en taart gebakken, zo kan ik hem zo nu en dan toch nog eens binnen lokken...  hihi  maar het is nu mooi weer, waarom zou hij niet mogen buiten spelen?  Dat hij er maar van geniet!


 

17:03 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

thuis

Robin is weer thuis... vrije vertaling: hij komt eten, slapen en voor de rest is ie naar school of bij zijn vriendjes...  maar hij is weer in de buurt en das toch leuk.

Deze middag moeten ze naar een netbal-toernooi.  Hij mag invallen voor iemand van het zesde die niet kan komen en hij was heeeeeel enthousiast.  Nu zijn ze al vertrokken.  Ik hoop dat ze het goed stellen, het is hun gegund.  Verleden week hadden ze het in ieder geval schitterend gedaan...

Ondertussen heb ik gezien dat zijn 'nieuwe' fiets van twee weken geleden toch al weer onder een dikke laag modder zit...  hij heeft nog werk thuis! Knipoog

Zijn valies is ook niet mee gekomen...  met als gevolg dat hij zal mogen gaan lopen (naar de athletiek training) met zijn school schoenen aan de voeten...  arg, als je hem ook niet constant in de gaten houdt, dan vergeet ie alles...  een echte verstrooide professor!  hihi 

13:36 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-08

fratsen...

Deze middag moest mijn zoon helpen met de afwas.  Vrije vertaling: ik was af, hij droogt af onder luid protest dat kinderarbeid verboden is en dat ie later geld genoeg gaat verdienen om een afwasmachine te kopen en onder gemopper over mijn deel en zijn deel...

Maar hij helpt wel, dat is het voornaamste.  Hij helpt ook nog wat grijze haren te veroorzaken...  hij zet de glazen op hun plaats in de kast en vergeet dat er nog een glas water van hem tussen staat...  en ja hoor, van aan de keukentafel tot aan de kast staat alles onder water...  zo leert ie ook dweilen...

Het is al beter dan een paar weken geleden.  Dan had ie de fles chocomelk geschud, maar hij was wel vergeten om het dopje er op te draaien...

't Is een kadet, die zoon van me, maar 't is anders wel een toffen tisten! 

13:56 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-08

luizen

Luizen, wie kent ze niet, die kleine ettertjes die in je haar verblijven, daar lustig verder kweken, zich ondertussen voeden met je hoofdhuid...

Ik haat ze, mijn zoon heeft er weer eens last van.  Hij kan er niet aan doen, blijkbaar zitten ze op de netste haren eerst, maar het probleem is dat ze van hem naar mij komen...

In juli hadden we er, in november, in januari en nu terug...  nu is zn haar kortgeschoren met de tondeuze.  Het staat hem, hij is er heel mooi mee, maar hij wil het liever iets langer om er dan gel in te kunnen doen... het was een tweestrijd, echt waar, maar de luizen zijn echt wel niet meer haalbaar, dus is het heel kort nu.

Ondertussen de fles radical weer bovengehaald (het is al zo erg dat ik altijd een voorraad staan heb thuis), haar van hem en van mij behandeld, beddegoed en kledij gewassen.  Gelukkig was het mooi weer en kon alles buiten aan de draad hangen drogen...

'k Voel met hem mee, nu ben ik namelijk onverbiddelijk, zijn haar moet kort blijven, dan komen de luizen niet meer zo enthousiast mee met hem...  als er iemand een tovermiddel heeft, laat maar komen!

 

10:09 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-08

serieus gesprek met de zoon

Deze morgen was mn zoontje terug thuis.  Na een week bij zijn papa was ie terug...  een zonnestraaltje, een glimlach van z'n één oor naar z'n ander.  Gereed in speelkledij om dan met zn vriendje te gaan spelen...

Hij moest nog nieuwe schoenen hebben (voor een paar weken tot 2 maand, dus geen te dure, hij krijgt ze even snel stuk) en hij wilde wel eens naar mediamarkt.  Zo gezegd zo gedaan, in mediamarkt heeft ie ontdekt dat de nintendoDS toch wel veel kost en dat ie nog heel wat moet sparen voor ie alles samen heeft om een te kopen...  en dan nog een spelletje...  tsjah...  Smile

Ondertussen waren we wat aan het babbelen, aan het stickeren - hij heeft het voetbalboek van panini en had nog een hoop prentjes om in te kleven, we doen dat samen, das gezellig.  Ik vertelde dat er misschien nog wel ooit eens iemand in mn leven komt waar ik meer verder wil in een relatie...  hij keek naar me en zie toen heel ernstig: 'mama, wil je asjeblief kijken dat ie een zoontje heeft?'.

Grappig, hoe ie er mee bezig is.  Z'n mama mag zeer zeker gelukkig zijn...  en liefst dat hij er ook iets aan heeft...  't is al van als ie klein is dat ie een broertje vraagt.  Ik heb nog steeds niet helemaal door waarom hij geen zusje wil, maar ik kan hem wel volgen, toen ik klein was wilde ik ook een broer...

 

17:14 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-01-08

robin

Robin is mijn zoontje.  Deze middag kwam ie heel enthousiast thuis ('tis woensdag, hele middag vrij om te spelen...) en toen vertelde ik hem dat ik vanaf nu een blog heb...

amai, waw, tof, cool...  mensen met kinderen uit het basisonderwijs kennen het wel, een hele hoop woorden waarmee ze uitdrukken dat ze het mega-kei-cool vinden dat mama een blog heeft...

En wat is je adres, waar kan ik je vinden?  Ik het het genoteerd op een briefje...

Een uurtje en een vriendje later had ie al zelf een blog gemaakt...   samen met zijn vriendje.  Ik zal nog wel een en ander moeten uitleggen, maar ik vind het wel tof.  De 'klein' mannen, ze zijn er veel rapper mee weg dan mama, die een vriendin nodig heeft om te helpen...  maar het is hen gegund.

Voor de rest van de middag hebben ze buiten gespeeld, gekoerst met de fiets, zich vuil gemaakt, gelachen,...  wat is jong zijn toch mooi!

't Is een toffe tisten, mijn zoon, je hoort er nog van, je kent dat wel, waar het hart van vol is...   

20:03 Gepost door zaza in mijn flinke zoon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |